Як приготувати шашлики на морозі

Вугілля на морозі важко нагріваються, а м'ясо смажиться дуже довго. Але є невеликі хитрощі, які допоможуть зробити зимовий шашлик соковитим, смачним і прожареним

Як приготувати шашлики на морозі…

Зимові канікули - відмінна пора для шашликів. Можна провести цілий день на природі, побігати на лижах, пограти в сніжки, а потім посмажити м'ясо і смачно провести час. Тільки одне «але»: на морозі приготування шашликів має свої нюанси.

Коли холодно, м'ясо на вугіллі підсмажити важче, ніж влітку. Вугілля погано розігрівається і швидко остигає, м'ясо смажиться повільніше.

Щоб уникнути цих труднощів, потрібно знати кілька секретів. З ними можна посмажити абсолютно будь-яке м'ясо, замариноване за вашим рецептом.

- Дрова мають бути дуже сухими. Відсирівший сушняк горітиме погано. Потрібні нормальні, висушені дрова.

- Знадобиться багато рідини для розпалювання.

- Рідину для розпалювання можна замінити на соняшникову олію. Діє воно не гірше, а от пахне - набагато приємніше.

- Якщо користуєтеся вугіллям, то не шкодуйте рідину і дочекайтеся, поки воно добре розжариться.

- Якщо стінки в мангалі високі, то можна по кутах поставити цеглу. Вони збільшать жар вугілля.

- Треба часто нагнітати повітря: енергійно махати над вугіллям кришкою або картонкою.

Якщо ви все ж побоюєтеся, що м'ясо погано просмажиться, зробіть шашлик з червоної риби або курки. Вони готуються дуже швидко і відмінно підійдуть для зими.

Шашлик з червоної риби

Інгредієнти:

- 1 кг філе червоної риби (сьомга, форель)

- 1 лимон

- 2-3 ст. л. оливкової олії

- 0,5 пучка кропу

- сіль і перець

Приготування:

1. Червону рибу порізати порційними шматками.

2. Додати сіль, зелень, сік лимона, масло і перець.

3. Залишити маринуватися на півгодини.

4. Рибу нанизати на шпажки, попередньо вимочені у воді, або на шампури.

5. Смажити на вугіллі по 5 хвилин з кожного боку.

Скумбрія на вугіллі

Інгредієнти:

- 2-3 невеликих скумбрії,

- чорний перець,

- лимон,

- сіль.

Приготування:

1. З скумбрії видалити скелет, але по спинці не розрізати, залишити одним шматком.

2. Натерти рибу сіллю і перцем. Скропити лимонним соком. Залишити просочитися на 1-2 години.

3. Викласти рибу на решітку, можна зверху укласти шматочки лимона і запекти на вугіллі, кілька разів перевернувши решітку.

Курячі грудки на решітці

Інгредієнти:

- 2 великі курячі грудки

- 2 ст.л. винного оцту

- 2 ст.л. оливкової олії

- кілька гілочок чебрецю і м'яти

- 1 ч.л. солі

- чорний мелений перець

Приготування:

1. Курячі грудки відбити трохи дерев'яним молотком, але не перетворювати в коржик. Розрізати навпіл, посолити і поперчити.

2. Скласти м'ясо в миску, пересипаючи зеленню. Полити маслом.

3. Оцет розвести водою і залити маринадом курку.

4. Маринувати 1-1,5 години, потім обсмажити на решітці до готовності, повідомляє depo.ua з посиланням на aif.ru.

Раніше depo.ua поділився 9 способами зробити м'ясо ніжнішим.

Фото: Shutterstock


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme