Історія на тарілці: Як з'явилися крила "Буффало"

Гострі курячі крильця "Буффало" – культова страва США, яка користується величезною популярністю в місцевих кафе і пабах

Історія на тарілці: Як з'явилися крила "…
Фото: Shutterstock

 

Для крилець навіть вигадали своє свято – "День курячого крильця", або Chicken Wing Day (відзначається 29 липня). Але як винайшли цей рецепт?

Depo.ua продовжує рубрику "Історія на тарілці", в якій ми розповідатимемо не лише рецепти страв, але і про те, як сталося, що вони з'явилися.

Крила Буффало мають легко відстежуване походження: Буффало, штат Нью-Йорк. Але історія їх народження все ж трохи розмита.

Існують як мінімум дві різні версії походження крилець Буффало, хоча вони містять одні й ті ж основні факти. 

Перша тарілка крил була подана в 1964 році в сімейному закладі в Буффало під назвою "Якірний бар"

Крила були дітищем Терези Беліссімо, яка покрила їх своїм власним спеціальним соусом і подала з блакитним сиром та селерою. Просто тому, що саме ці інгрідієнти були у неї в наявності. 

За винятком випадкових скептиків, які стверджують, що саме вони винайшли крильця Буффало, ці факти не викликають сумнівів. Інша частина історії – чиєсь припущення.

В одній версії історії страву винайшли просто, щоб позбутися від надлишку курячих крилець; за іншою версією, син Белліссімо спеціально попросив приготувати курячі крила.

Фото: Shutterstock

Рецепт

Інгрідієнти:

крила курячі 500 г 

борошно пшеничне 0,5 склянки

сіль - 3 щіпки

перець червоний мелений 1 ч. л.

паприка мелена 0,5 ч. л.

соус гострий 3 ст. л.

масло вершкове 50 г

часник гранульований 0,5 ч. л.

приправа для курки 1 ч. л.

олія 

Як готувати: 

1. Крильця промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо по суглобах на фаланги - для цього рецепта крайня, найменша фаланга не знадобиться, так як в ній практично немає м'яса.

2. У глибокій мисці з'єднуємо борошно з сіллю, червоним меленим перцем, паприкою і приправою для курки.

3. Нарізані крильця паніруємо в борошняній суміші і відставляємо в сторону маринуватися на 20-30 хвилин.

4. Обсмажуємо у фритюрі промариновані крильця до готовності. Якщо фритюрниці немає, то просто смажимо птаха в глибокій пательні з киплячим маслом невеликими порціями по 10-15 хвилин.

5. В окремій ємності з'єднуємо всі необхідні інгредієнти для соусу "Баффало": розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло, гострий соус (можна додати пару крапель табаско), гранульований часник, трохи приправи для курки і меленого гострого перцю.

6. Перемішуємо всі інгредієнти для соусу, ставимо каструлю або сотейник на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! Готовим гарячим соусом заливаємо обсмажені крильця.

7. Прикриваємо миску великою кришкою або плоскою тарілкою і кілька разів струшуємо, щоб соус рівномірно розподілився по крилах.

8. Відставляємо готову страву в сторону на 5 хвилин, щоб крильця встигли повністю просочитися заливкою.

9. Тим часом готуємо швидкий соус до курячих крилець, з'єднавши сметану з дрібно нарізаним кропом, сіллю і парою зубчиків часнику, пропущеного через прес. Можна подати і традиційний дип "Блю чіз", з'єднавши в рівних кількостях блакитний сир з несолодким йогуртом і сметаною, дрібкою солі і зубчиком подрібненого часнику.

10. Подаємо курячі крильця "Баффало" в гарячому вигляді.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"