Фуд-терапевт - про те, де живе 70% імунітету і як його підготувати, щоб протидіяти коронавірусу

Лікар загальної практики, лікар-дієтолог, фуд-терапевт, експерт з біохімії, ендокринології та нутріогенетики, дійсний член Асоціації превентивної та антиейджінг медицини України Катерина Толстікова відповіла на питання наших читачів, стурбованих проблемами наукового підходу до самозахисту від COVID-19

Фуд-терапевт - про те, де живе 70% імуні…
Доктор Толстікова, фуд-терапевт

В онлайн-інтерв`ю для DePoГоворити Катерина розповіла, як підвищити захисні сили організму за рахунок збалансованого харчування, вітамінізації, імунізації  та спростувала деякі розповсюджені міфи.

4:17 – про те, що імунітет (70% імунних клітин) живе в ШКТ, і як запальні процеси в ньому заважають засвоєнню корисних речовин

6:40 – про раціон, який "любить" імунітет, правило "Трьох макронутрієнтів" та загрозу веганства для утворення антитіл

9:17 – про неможливість покращення якості легеневої тканини та про можливість запобігти її руйнуванню, виключаючи нікотин, міцний алкоголь  та недосипання

11:37 – про дієвість вітаміну С лише з натуральних джерел (свіжі перець, обліпиха, смородина, лохина, шпинат, броколі, ківі) і не лише задля імунітету

14:28 – про відмову на час епідемії від рафінованих продуктів, особливо - білого хліба

16:07 – про профілактику онкозахворювань, що виключає захоплення білковими дієтами, зокрема Дюканом, кетодієтами, тощо.

18:40 – про загрозу аптечних "імуномодуляторів" для здоров `я та життя та про користь напою "лимон+імбир+куркума", але без меду

21:28 – про препарати, імунітет та штучне протистояння ібупрофен VS парацетамол

28:02 – про наукові джерела інформації на медичну тему та про коронавірус.

 

Вечерю віддай ворогу

"Науково доведено: чим правильніше та збалансованіше харчується людина, тим правильніше працює її імунна та інші системи: кровотворна, шлунково-кишкова, нервова, що нині особливо актуально через постійний стрес. Імунна система залежить від того як ми їмо, що ми їмо, коли ми їмо, з ким харчуємося та в якому настрої".  

 

 Лише С і D і тільки в мікродозах

"Стосовно синтетичних та натуральних вітамінів, найважливіше, що треба розуміти: не призначайте вітаміни, особливо в комплексах, собі самі, і особливо "просто так, пропити для профілактики".  Багато з них мають форми, які не засвоюються організмом. І ви будете просто впливати на функцію фази детоксу печінки, і вона дарма все це буде звільняти та напружуватися.  Також вітамінні препарати можуть бути антагоністами та синергістами між собою: тобто один іншого або блокує або несанкціоновано підсилює. Також треба знати, які в вас є дефіцити, а тоді вже вирішувати, що приймати і закривати ці дефіцити чи ні. Зараз повальне призначення для нібито укріплення імунної системи – це погана і шкідлива тенденція. Одразу після карантину краще зробіть лабораторний аналіз і в разі потреби дійте цілеспрямовано. Єдине, що можу порадити, це вітамін D у профілактичних дозах. Також можна приймати вітамін С у правильній формі і мінімальні дозі без вмісту цукру. Всю решту вітамінів треба приймати тільки у відповідності до своїх аналізів та стану. Є вітаміни у правильній формі, які одразу засвоюються організмом, зберігаються у певних умовах, приймаються у певний час доби".  

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme