Рецепти домашнього хліба: Як приготувати незвичайну випічку зі звичайних продуктів

Сьогодні якість купленого хліба залишає бажати кращого, тому багато хто намагається готувати його самостійно

Рецепти домашнього хліба: Як приготувати…
Фото: Рixabay

Простий рецепт хліба — один з найпоширеніших у мережі Інтернет. У таку випічку нерідко додають насіння, цибулю, сир та інші продукти, які надають страві цікавий смак.

Однак мало хто знає, що хліб в домашніх умовах можна приготувати з банана, часнику і навіть меду. Depo.ua зібрав найнезвичайніші, але водночас прості рецепти хліба, який вдома може приготувати практично кожен. Така випічка виходить не тільки смачною, а й дуже корисною.

ТОП-5 незвичайних рецептів домашнього хліба

Якщо звичні рецепти вже приїлися, можна спробувати більш екзотичні варіанти. На перший погляд, може здатися, що поєднання деяких продуктів не просто неможливе, а й несмачне, але при дотриманні всіх рекомендацій домашній хліб виходить на ура.

Сирний хліб з грибами і червоною цибулею

Домашній хліб з грибами і червоною цибулею готується швидко і виходить смачним

Такий хліб — відмінна закуска і доповнення до рідких блюд. Попри те, що в рецепт вже входить звичайний хліб, смак у продукту виходить дивовижний.

Нам знадобиться:

  • хліб житній — 1 буханець;
  • сир твердий — 400 г;
  • печериці свіжі — 400 г;
  • масло вершкове — 150 г;
  • цибуля червона — 1 невелика головка;
  • чебрець (свіже листя) — 1 ст. л.;
  • сіль – на свій смак.

Спосіб приготування сирного хліба з грибами

1. Миємо і дрібно нарізаємо печериці, трохи прожарюємо, додаючи 50 г вершкового масла.

2. Нарізаємо невеликими пластинами сир. Дрібно ріжемо цибулю і вершкове масло.

3. Беремо буханку хліба і розрізаємо її зверху на невеликі квадратики, не зачіпаючи нижню частину.

4. У прорізи насипаємо цибулю і чебрець, акуратно викладаємо гриби, розпихуємо шматочки сиру і вершкового масла. Останні можуть вилазити поверх прорізів.

5. Хліб з начинкою загортаємо в фольгу і поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 15 хвилин, після чого потрібно акуратно розгорнути іншою стороною і ще потримати в духовці 10 хвилин. Якщо сир до кінця не розплавився, можна збільшити температуру до 200 градусів і випікати хліб ще протягом 5 хвилин.

Медовий хліб

Медовий хліб може замінити солодку випічку

Ця випічка сподобається людям, які люблять солодке, але шукають корисну заміну цукру.

Інгредієнти:

  • мед — 2 ч.л;
  • молоко — 250 г;
  • сухі дріжджі — 1 ч.л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • олія рослинна — 100 г;
  • борошно — 3 склянки.

Як приготувати медовий хліб в духовці

1. Розігрійте молоко, додайте в нього дріжджі, мед, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

2. В окремій ємності змішайте одне яйце з сіллю і ванільним цукром.

3. З'єднайте обидві маси, додайте рослинну олію, борошно і замісіть м'яке тісто.

4. Отриманий продукт помістіть в тепле місце на 2 години — за цей час його потрібно двічі розім'яти.

5. Розділіть тісто на дві рівні частини, кожну з них розімніть в тонкий пласт і скрутіть у вигляді рулету.

6. Застеліть деко пергаментом, помістіть тісто і накрийте рушником, залишивши на 10-15 хвилин, щоб воно підійшло.

7. Змастіть тісто збитим яйцем і помістіть в розпечену до 180 градусів духовку. Випікайте протягом 30 хвилин.

Пісний часниковий хліб в мультиварці

Пісний часниковий хліб в мультиварці готувати легко і швидко

Цей рецепт стане в пригоді вегетаріанцям і людям, які дотримуються посту.

Що знадобиться:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • борошно кукурудзяне — 1 стакан;
  • вода — 1 стакан;
  • оливкова олія — 6 ст.л;
  • олія рослинна — 1 ст.л.;
  • дріжджі сухі — 1 ч.л.;
  • цукор, сіль — по 1 ч.л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • прованські трави — на свій смак.

Процес приготування часникового хліба

1. Розведіть цукор і дріжджі в теплій воді і залиште на 20 хвилин, після чого додайте просіяне борошно (2 види), оливкову олію (3 ст.л) і сіль.

2. Зробіть опару і помістіть в тепле місце на годину.

3. Поки тісто підходить, готуємо часникову заливку. Додайте в оливкову олію (3 ст.л) прованські трави, роздавлений часник і сіль.

4. Змащуємо місткість мультиварки рослинною олією, формуємо буханку хліба, акуратно викладаємо і мажемо часниковою заливкою.

5. На мультиварці вибираємо режим "Підігрів" і залишаємо тісто приблизно на 20 хвилин. Коли воно підніметься, ставимо режим "Випічка" приблизно на 80 хвилин. Щоб хліб зверху мав підсмажену скоринку, за 10 хвилин до приготування його можна перевернути. Перед подачею хліб потрібно остудити.

Рецепт хліба без дріжджів з бананом на зеленій гречці

Хліб без дріжджів з бананом на зеленій гречці сподобається гурманам

Цей хліб стане відмінною закускою на кожен день.

Що знадобиться:

  • банан — 1 шт.;
  • какао — 3 ст.л .;
  • мед — 1-2 ст.л;
  • зелена гречка (замочена) — 200 г;
  • олія рослинна — 1 ст.л.;
  • сода — 1/2 ч.л.;
  • оцет — 1/2 ч.л.

Банановий хліб без дріжджів: рецепт

1. Замочуємо на ніч або на кілька годин зелену гречку.

2. Кладемо в блендер банан, гречку, какао, рослинну олію і сіль і збиваємо все до однорідності.

3. Гасимо соду оцтом і поміщаємо її в суміш. Ретельне перемішуємо.

4. Застеляємо на деко пергамент і викладаємо тісто, сформоване в овал.

5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин до рум'яної скоринки.

Фокачча з маслинами, розмарином і помідорами чері

В фокаччу добавляются разнообразные начинки

В цей італійський традиційний хліб додаються найрізноманітніші начинки, але найбільш популярні помідори черрі і маслини.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно рослинне — 340 г;
  • олія оливкова 2 ст.л.;
  • дріжджі сухі — 8 г;
  • вода — 200 мл;
  • сіль — 0,5 л.;
  • цукор — 1 ч.л.

Для начинки знадобиться:

  • оливкова олія — 2 ст.л.;
  • помідори черрі — 100 г;
  • маслини — 100 г;
  • розмарин (свіжий) — 2-3 гілочки.

Як приготувати фокаччу

1. У блендері потрібно змішати всі інгредієнти для тіста.

2. Далі необхідно зім'яти тісто в кулю, змастити невеликою кількістю оливкової олії, помістити в місткість, накрити рушником і залишити на 50 хвилин.

3. Насипте на стіл борошно і розкатайте тісто в корж товщиною 1 см. Залиште його на 20 хвилин, накривши харчовою плівкою.

4. Розрізаємо помідори черрі і маслини навпіл, викладаємо їх на тісто і буквально вдавлюємо в нього. Залишаємо настоятися на 20 хвилин.

5. Посипаємо тісто морською сіллю, розмарином і прованськими травами. Зверху змащуємо оливковою олією.

6. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 15 хвилин. Після цього потрібно зменшити температуру до 180 градусів і випікати ще близько 5-7 хвилин, поки фокачча не стане рум'яною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"