Рецепт оладків з кабачків від DEPO.Кухня
Оладки, приготовані за цим рецептом, дуже прості у приготуванні, смачні, корисні і малокалорійні
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
21 травня 2019 13:25
Для приготування оладків з кабачків потрібні нехитрі інгредієнти та мінімум часу. Головне – смажити їх до золотистої хрумкої шкоринки. Досягти цього можна тоді, коли маса викладається на дуже гарячу сковорідку. Також не варто лити багато олії, бо кабачок пускає сік, а оладки не повинні "плавати" на пательні. Ця страва може бути ідеальним сніданком для тих, хто слідкує за фігурою – у 100 грамах кабачка міститься всього 16,7 ккал. До речі, кабачок за своїм вітамінним складом дуже корисний для шкіри, тому страви з нього підходять для тих, хто бажає якнайдовше зберегти свою шкіру молодою та сяючою.
Відеорецепт оладків з кабачків
У Depo.КУХНЯ ми пропонуємо приготувати неймовірно смачні оладки, а подавати їх краще із сметанним соусом.
Оладки з кабачків. Результат
4 порції
70 гривень
127 ккал/100 г.
30 хвилин
Інгредієнти:
- Кабачки
2 шт.
- Борошно
3-4 ст.л.
- Олія
30 мл.
- Сіль
0,5 ч.л.
- Кріп
20 г.
- Яйця
1 шт.
- Часник
3 зубчики
- Сметана
для соусу
Приготування:
- Якщо ви придбали кабачки з товстою шкіркою – варто їх очистити. А якщо ні, натираємо кабачки разом із шкіркою на тертушці (з великими дірочками, дрібні для оладків не підходять).
- Часник треба очистити та розчавити за допомогою часникодавки, додаємо до натертих кабачків. Далі в масу вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізаний кріп, борошно і ретельно вимішуємо. Якщо маса здається вам рідкою, додайте ще трохи борошна. Маса не повинна сильно розтікатись на сковорідці, а повинна тримати форму.
- У сковорідці на розігріту олію викладаємо кабачкову масу і обсмажуємо до рум'яної шкоринки. З однієї сторони треба смажити біля трьох хвилин, так само і з іншої. Також варто не відходити далеко від оладків і слідкувати за ними.
Соус для оладків:
Беремо не дуже жирну сметану, краще 20% жирності. На одну порцію соусу (50 грамів) вичавити зубчик часнику, додати подрібнений кріп, трохи солі. Соус готовий. Заради експерименту можна додати у соус трохи куркуми. Це надасть соусу не лише цікавого смаку, а й жовтого кольору. Також куркума за своїм складом надзвичайно корисна. Ця спеція виводить з організму токсини та покращує процес травлення.
Особливості приготування
Для оладків краще вибирати молоді кабачки. Тоді їх не потрібно чистити від шкірки. "Дорослі" великі кабачки краще очистити від шкірки ножем;
За бажанням у готове тісто для оладків з кабачків можна додати трохи сиру. Це надасть їм особливого смаку і зробить їх більш поживними;
З тієї самої маси можна зробити кабачковий торт. Для цього підійде звичайне тісто для кабачкових оладків, тільки туди його не треба робити дуже густим. Кабачкові коржі можна перемазати сметанно-часниковим соусом, або цей самий соус змішати із підсмаженою морквою. Кабачковий торт перед подачею треба поставити в холодильник на пару годин;
Існують рецепти і солодких кабачкових оладків. У цьому випадку до тіста окрім кабачків натирають яблуко і додають цукор. Подавати такі оладки можна з медом, варенням або просто зі сметаною або густим йогуртом.