DEPO.КУХНЯ: Смачні маринади для шашлика

Цього разу на Depo.КУХНЯ ми поділимось рецептами чудових маринадів для м'яса, які ви можете взяти на "озброєння" перед тим, як плануєте відпочинок за містом

Готувати маринади для шашлика - це дуже просто. Головне – гарний настрій та впевненість в тому, що  шашлик не підгорить. Тож, варто купити гарний шматок м'яса,  необхідні спеції, купити на ринку свіжих овочів, покликати друзів та виїхати кудись за місто, тим паче, що влітку погода як ніколи сприяє цьому. 

Шашлик - одна з найдавніших страв.  Само слово є кримско-татарським та перекладається як "щось на вертелі". Шашлик полюбляють в усьому світі, але називають його по-різному.

Аналог шашлику у Південній Африці - це"брааі". Готують його місцеві умільці на вельми оригінальному грилі. Як правило, використовують металеву бочку, розрізають її навпіл, в центр викладають вугілля і встановлюють зверху бочки металеву решітку, на яку і викладаютьм'ясо.

В азіатських країнах у спекотну пору року великою популярністю користується сатай.  Універсальним інгредієнтом незалежно від країни залишається кокосове молоко. Оригінальністю відрізняється і соус, з яким ці міні-шашлики подають до столу. Його готують з арахісового масла, імбиру, часнику, солі і перцю.

У Вірменії аналог шашлику – це хоровац, у Туреччині та Болгарії – шиш-кебаб, у Азербайджані – кебаб, у Грузії – мцваді. Але як би не називали шашлик, найголовніше - це його смак та традиція їсти його у гарній компанії. 

Тож, пропонуємо смачні, перевірені маринади для шашлика від Depo.КУХНЯ. 

На 1 кг м'яса нам знадобилось біля 8 цибулин. Серед базових спецій були: хмелі-сунелі, чорний перець,  базилік та кінза. 

 

Пивний маринад (на 1 кг м'яса)

Пиво світле невільтроване або лагер – 0,5 л

Спеції:

- хмелісунелі;

- чорний перець;

- базилік і кінза свіжомелені;

 

Гранатовий маринад (на 1 кг м'яса)

- Сік гранатовий натуральний без цукру – 400 мл

- Кінза

- Прованські трави

 

Соєвий маринад з медом (на 1 кг м'яса)

- Соєвий соус – 30 мл (2 ст. л.)

- Мед – 1 ст. л.

- Чорний перець

- Кінза

- Базилік

- Можна додати гірчицю – 1 ст. л.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна