Depo.КУХНЯ: Рецепт шарлотки з яблуками (Яблучний бісквітний пиріг)

У найсмачнішій рубриці Depo.КУХНЯ готуємо ніжну та неймовірно смачну яблучну шарлотку, перед якою не можуть встояти навіть найвибагливіші гурмани

 

Історій про те, як з'явилась шарлотка, є кілька. За найпоширенішою, назва "шарлотка" походить від староанглійського слова charlyt, в перекладі - "страва зі збитих яєць, цукру та молока". За іншою версією, пиріг назвали на честь дружини короля Великобританії Георга III Шарлотти Макленбург-Стрелицької, яка нібито і винайшла цей рецепт. Також є історія про англійського кухара, який безтямно був закоханий у дівчину на ім'я Шарлотта. Дівчина була до нього байдужою, а кухар, який винайшов рецепт, хоч якось мріяв завоювати її прихильність.

Рецептів шарлотки безліч, ми знайшли той, який, на наш смак є найкращим.

 

Depo. КУХНЯ  пропонує рецепт неймовірно смачної шарлотки разом із оригінальним способом її подачі до столу. 

Приготування:

  1. Спершу розігріваємо духовку до 150 градусів.
  2. Білки відокремлюємо від жовтків.
  3. Спершу збиваємо білки у міцну піну, поступово додаючи цукор.
  4. Коли маса стане густою, поступово один за одним додаємо жовтки і продовжуємо збивати.
  5. Додаємо в масу соду, гашену оцтом (можна замінити і розпушувачем для тіста), продовжуємо збивати, поступово додаючи борошно. Тісто має бути густим і за консистенцією нагадувати сметану.
  6. Змазуємо форму рослинною олією. Виливаємо половину тіста, на яку викладаємо порізані скибками і попередньо очищені від шкірки (за бажанням) яблука. Зверху заливаємо другою половиною тіста.
  7. Форму поміщаємо у духовку. Спочатку 3-5 хвилин потримати майбутній пиріг на температурі біля 200 градусів, після чого зменшити температуру до 150 градусів. Випікати приблизно 25 хвилин, слідкуючи за випічкою через віконце духовки.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна