Чим оливки відрізняються від маслин

Маслини плутають з оливками тільки на території пострадянського простору. Перед жителями інших регіонів планети такої проблеми не варто. Там плоди оливкового дерева завжди називають виключно оливками

Чим оливки відрізняються від маслин…

Якщо плоди збирають з одного дерева, то чому вони різного кольору?

Існує поширена помилка, що зелена консервована оливка - це незрілий плід, а ось чорна маслина - це плід найбільш стиглий. Це не так. Хоча плоди оливкового дерева під час дозрівання дійсно змінюють колір від зеленого до практично чорного, найбільш наливні екземпляри для консервації ніколи не використовуються - фермерам вигідніше виготовляти з них олію.

А от в банки завжди закочують незрілі плоди, які можуть бути як зеленуватими, так і червоно-чорними або навіть темно-фіолетовими. У процесі ж консервації всі ці «ягоди» стануть або зеленими, або чорними. В оливки перетворяться ті плоди, що замаринували без доступу кисню, маслини ж сильно потемніють в результаті окислення.

Чим корисні оливки та маслини?

Плоди оливкового дерева хороші тим, що після всіх видів обробки вони зберігають свої корисні властивості. А таких властивостей у них чимало. Оливки і маслини рекомендують вживати у їжу для профілактики ракових захворювань та остеохондрозу, також вони сприяють виведенню каменів з нирок і жовчного міхура.

Речовини, що входять до складу плодів знижують рівень холестерину в крові, внаслідок чого знижується ризик серцевих захворювань і утворення тромбів в судинах. Кілька кісточок плодів також принесуть організму тільки користь, оскільки вони сприяють очищенню кишечника.

Скільки оливок/маслин слід з'їдати в день?

Дієтологи рекомендують на добу з'їдати від 7 до 10 консервованих плодів оливкового дерева.

Як зрозуміти, якого розміру оливки/маслини у жерстяній банці?

Щоб визначити розмір оливок/маслин, подивіться на банку. Калібр плоду складається з двох чисел, які написані через косу риску. Цифри показують мінімальну кількість і максимальна кількість оливок або маслин в 1 кілограмі сухої ваги, тобто чим менше значення, тим крупніші у банці плоди. Стандартними є калібри 280/320, 240/260, найбільшим вважається калібр 180/220, повідомляє ДеПо з посиланням на aif.ru.

Раніше ДеПо розповів, які продукти можна їсти після 6 вечора.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme