UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Часте вживання солі підвищує ризик інсульту

Високий рівень вживання солі подвоює ризик серцевої недостатності, попереджають кардіологи

Про результати дослідження вони розповіли на конгресі Європейського товариства кардіологів, передає Depo.ua.

Учасниками дослідження стали більше 4500 людей, за якими лікарі спостерігали 12 років. Вік учасників на момент початку дослідження складав 25-62 роки. Ті, хто вживав більше 13,7 г солі щоденно, в два рази частіше страждали від сердечної недостатності, ніж ті, хто вживав менше 6,8 грама. Також у учасників, що зловживали сіллю, був підвищений ризик розвитку ішемічної хвороби серця і інсульту. Від тиску ризик не залежав.

ВООЗ рекомендує вживати не більше 5 г солі в день, фізіологічна ж потреба не перевищує 2-3 грами. Учені розраховують, що дослідження дозволять їм отримати більш деталізовану інформацію і оцінити ризики для жителів різних регіонів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme