Біологиня розповіла, чому корисно голодувати день на тиждень

Одноденне голодування може бути корисним для організму, але головне - правильно налаштуватися

Про це під час онлайн-трансляції на Depo.ua розповіла біологиня Дар'я Озерна.

"Ми не їмо, наприклад, 12 годин або раз на тиждень - день розвантаження. Користь від цього велика. Ми запускаємо багато корисних процесів - це підтримка здоров'я судин, профілактика Альцгеймера, покращення кишкової мікрофлори", - сказала вчена.

За її словами, підходити до процесу треба вдумливо.

Якщо людина не їсть, а всі навколо їдять, людина відчуває запахи, нервується, так розвивається гастрит. Якщо ж вона себе заспокоїла, налаштувалася, що сьогодні вона не їсть, а п'є зелений чай, і це нормально, система травлення не постраждає.

"Наша система травлення регулюється сигналами мозку. Ми можемо заспокоїтися, і один день не буде вироблятися шлунковий сік", - акцентувала біологиня.

В цілому Є так званий "двірник кишківника". Якщо не їсти - рештки їжі рухаються по кишківнику, він очищується.

"Ми знервовані, стрес проявляється як спазм. Ми думаємо: "Треба поїсти". Їжа не допомагає, але насправді треба було заспокоїтися", - підкреслила Озерна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme