Бандерівський шашличний гороскоп: Як вибрати м'ясо по знаку зодіаку

Зараз ви дізнаєтеся, який шашлик найкраще смакуватиме справжнім бандерівцям і бандерівкам в залежності від знаку зодіаку, а ще отримаєте 12 чудових рецептів шашлику з прикольними гарнірами

Валя Котик
Журналіст відділу «Життя», редактор відділу «Молодий укроп»
Бандерівський шашличний гороскоп: Як виб…

В Україні теплішає і з під снігу розквітають мангали, виблискують на сонці шампури, а повітря апетитно пахне рум'яною м'ясною скоринкою. Кожен пригадує свої ексклюзивні рецепти маринаду, досвідчені кулінари ширяють магазинами в пошуках свинячого ошийку, а ощадливі - курячого окісту.

Наступає шашлична пора.

До цього магічного часу журналісти Depo.ua склали бандерівський шашличний гороскоп, щоб ви могли дізнатися, який саме шашличок найкраще смакуватиме вам, враховуючи, хто ви за знаком зодіаку.

Жартівливий, але в кожному жарті є крапка істини. Може щось собі і виберете…

Енергійним Овнам-бандерівцям найкраще смакуватиме шашлик зі свинини, замаринованої в великій кількості цибулі. За кілька годин до пікніка перемішайте м'ясо з цибулею, додайте трохи чорного перцю, а соліть вже в кінці приготування. Окремо нашинкуйте ще цибулі, посипте подрібненою зеленню і збризніть яблучним оцтом – це буде чудовий гарнір до страви. І не забудьте про узбецький лаваш, без лаваша м'ясо – грощі на вітер!

А ще його можна використовувати замість тарілок.

Працьовитим Тільцям-бандерівцям для відновлення сил добре підійде шашлик по-карськи - з ниркової частини баранячої корейки (м'якоть з маленькими поперечними кісточками), замаринованої в кефірі з коньяком. Викладаємо порізане м'ясо на цибулю, змішуємо 100 грамів коняка з чашкою кефіру, виливаємо зверху і залишаємо на три години маринуватися. Потім смажте як вам більше подобається, а на гарнір візьміть свіжі овочі, зелень і вірменський лаваш – буде дуже смачно.

Екстравагантним Близнюкам-бандерівцям добре смакуватиме шашлик з осетра чи якоїсь іншої жирної риби, замаринованої в наршарабі (це соус з гранатового соку). Трохи розведіть наршараб водою, обмажте шматки риби і помаринуйте кілька годин. Готуйте на решітці і не забувайте, що рибі треба набагато менше часу, ніж м'ясу.

До шашличка завчасно приготуйте на парі суміш овочів, де обов'язково мають бути броколі і стручкова квасоля і трохи посипте готовий гарнір меленим мускатним горіхом. А в якості соусу ідеально підійде грецький йогурт.

Ракам-перфекціоністам велике задоволення принесе шашлик з молодої баранини (жир має бути молочного або білого кольору, жовтуватий відтінок говорить про те, що вам продають стару потвору замість молодого баранця). Замаринуйте м'ясо в цибулі і перці, не додаючи більше нічого. А на гарнір візьміть помідори, огірки і солодкуватий карельський хліб з родзинками. Буде так смачно, що ми вам аж заздримо!

Левам-бандерівцям, які обожнюють щось незвичне і нове, добре смакуватиме шашлик з печінки, приготований в жировій сітці. Вимочіть нарізану шматками (як на звичайний шашлик) яловичу печінку в молоці, потім щільно загорніть в жирову сітку, нанизайте на шампур і підсмажте до яскравої скоринки. В якості гарніру чудово пасуватиме морква, запечена по-англійськи і припущена цвітна капуста.

Вишуканим Дівам-бандерівцям смакуватиме шашлик з печериць, змащених вершковою олією і нанизаних на шампур по черзі із скибочками бекону. Смажте їх на не дуже гарячому вугіллі і пам'ятайте, що гриби готуються швидко.

Зробіть на гарнір соус з грецького йогурту, кропу і свіжого огірка, чи сирний і їжте вприкуску з гречаним багетом.

 

Творчим терезам-бандерівцям варто спробувати люля-кебаб, приготований на мангалі. Візьміть фарш-асорті з різних видів м'яса (але обов'язково треба, щоб було і трохи жиру!), додайте свої улюблені спеції, сіль і довго вимішуйте, скоріше навіть відбивайте фарш, доки він не стане однорідним і в'язким. Зробіть продовгуваті котлетки, нанизайте їх на шампури і підсмажте на дуже добре розігрітому вугіллі. Окремо приготуйте гострий томатний соус, нашинкуйте цибулі, щоб посипати щойно приготовлені кебаби, а на гарнір візьміть відвареної молодої картопельки зі шматочком вершкового масла.

 

Цинічним бандерам-Скорпіонам добре смакуватиме шашлик з сосисок, але не з тих, яскраво-рожевого кольору, під час приготування яких жодна худоба не постраждала, а з сирого фаршу, приготовлених власноруч чи з магазину. Підсмажте їх на грилі, а в якості соусу подайте аджику. На гарнір добре підійде квашена капуста з яблуками.

Практичним Стрільцям-бандерівцям сподобається шашлик з курячого філе, завчасно замаринованого в несолодкому йогурті з часником. Смажте його великими шматками, щоб шашлик не вийшов надто сухий. В якості соусу подайте ткемалі, а якщо на гарнір ви приготуєте салат з пекінської капусти і солодку кукурудзу, тушковану в вершковому маслі, то матимете обід богів.

 

Вередливим Козерогам-бандерівцям велике задоволення принесе шашлик з індички з рум'яною скоринкою. Замаринуйте її в чому вам більше подобається, готуйте як звичайний шашлик, а подавайте з солодкою гірчицею, маринованими огірками і карамелізованою цибулею. Хліб з висівками чудово доповнить цю композицію.

 

Водоліям-бандерівцям, які люблять добряче поїсти, зірки рекомендують шашлик з ніжної телятини, замаринованої в великій кількості цибулі. На гарнір подайте свіжі помідори, зелень і вірменський лаваш. В якості соусу до цієї страви добре пасуватиме сацебелі.

 

Риби-бандерівці постійно кудись поспішають, тож ідеальний варіант шашлику для них – курячі крильця і стегенця на грилі. Замаринуйте їх в суміші соєвого соусу, імбиру і меду (на 1 кг стегон і крилець – півсклянки соєвого соусу, чайна ложка меду, щіпка імбиру) і підсмажте на решітці. На гарнір візьміть корейські голубці (маринована морква в маринованій капусті), запечений буряк і хлібці з цільного зерна

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme