Абсент: ТОП-7 коктейлів у домашніх умовах

Незважаючи на те, що багато хто воліє вживати напої з абсенту в барах чи ресторанах, вдома коктейлі виходять не гіршими, головне — знати технологію приготування

Абсент: ТОП-7 коктейлів у домашніх умова…
Фото: Рixabay

Depo.ua зробив добірку найпопулярніших коктейлів з улюбленого багатьма напою.

Що таке абсент

Абсент — це алкогольний напій, отриманий шляхом дистиляції. Він має міцність від 45% до 74%, а до його складу входять рослинні інгредієнти, частина з яких є в джинові: коріандр, аніс зірчастий, корінь дягелю, ісоп, мускатний горіх, меліса, ялівець. Основний компонент абсенту — це квіти та листя полину, в яких є ефірні масла, що додають напою особливий смак і аромат.

Напій в натуральному вигляді має зелений колір, але коктейлі з абсенту можуть змінювати відтінки в залежності від інгредієнтів, які додано до рецепту. Колір не впливає на якість абсенту.

Як приготувати абсент вдома: рецепти коктейлів

Коктейлі на основі абсенту виходять смачними й незвичними, а рецепти на сьогодні існують найрізноманітніші.

"Струс мозку"

Цей популярний шот містить три види алкоголю, тому вже після першої порції можна відчути, як напій буквально розливається по тілу.

Коктейль из абсента "Сотрясение мозга" Фото: absenthe.ru

Інгредієнти:

  • ром — 20 мл;

  • джин (горілка) — 20 мл;

  • абсент — 20 мл;

  • кока-кола — 30 мл;

  • сік лимону — 30 мл;

  • кориця — дрібка.

Приготування:

1. У чарку для коктейлів шарами налийте ром, джин і абсент.

2. Після цього з одного боку чарки додайте кока-колу, а з іншого — сік лимона.

3. Далі напій потрібно підпалити і кинути в полум'я дрібку меленої кориці.

4. Коктейль п'ють через соломинку, допоки він горить.

Hallucinogen Ice-Cream ( "галюциногенне морозиво")

Коктейль має ніжний смак і оригінальний вигляд. У домашніх умовах приготування "галюциногенного морозива" не займе багато часу.

Коктейль из абсента "Галлюциногенное мороженое"

Фото: alcofan.com

Інгредієнти:

  • абсент — 40 мл;

  • морозиво — 40 г;

  • апельсиновий сік — 200 мл.

Приготування:

Всі інгредієнти збийте в міксері і перелийте в келих. Виходить простий, але дуже смачний коктейль.

Екватор

Цей коктейль сподобається поціновувачам різкого смаку.

Коктейль из абсента "Экватор"

Фото: cookingsecrets.ru

Інгредієнти:

  • лікер "Тріпл Сек" — 20 мл;

  • абсент -20 мл;

  • біла текіла — 20 мл;

  • соус "Тобаско" — 5 мл.

Приготування:

1. У келих налийте лікер і текілу.

2. Потім додайте соус, який пройде крізь шар текіли і зупиниться поверх лікеру. На останньому етапі влийте абсент.

3. Існує кілька способів вживання цього коктейлю: його можна підпалити і випити залпом або пити через соломинку без підпалювання.

Tricolor

Такий напій сподобається тим, хто звертає увагу не лише на смак, але й на оформлення напою.

Коктейль из абсента Tricolor

Інгредієнти:

  • самбука — 20 мл;

  • абсент — 20 мл;

  • вишневий сік — 20 мл.

Приготування:

1. Охолодіть келих і акуратно влийте в нього всі інгредієнти коктейлю.

2. Перемішайте і пийте як шот.

"Абсент-бум"

Цей коктейль — один з найпопулярніших клубних напоїв. Готувати його дуже просто і швидко.

Коктейль "Абсент-бум"

Фото: fbombsandcupcakes.com

Інгредієнти:

  • вино ігристе — 50 мл;

  • абсент — 50 мл.

Приготування:

Змішайте абсент з шампанським в келиху з товстим дном, перемішайте напій ударом об барну стійку і випийте залпом.

Absinthe Fizz ("Шипіння абсенту")

Даний напій цікавий своїми шипучими властивостями і невисокою міцністю.

Коктейль "Шипение абсента"

Фото: daisyskitchen.com

Інгредієнти:

  • коньяк — 10 мл;

  • абсент — 30 мл;

  • гранатовий сироп — 10 мл;

  • лимонний сік — 20 мл;

  • апельсиновий сік — 20 мл;

  • яєчний білок — 1 шт .;

  • содова — 20 мл.

Приготування:

1. Всі інгредієнти, крім содової, змішайте в шейкері.

2. Додайте содову і ще раз перемішайте. Перелийте в келих і подавайте.

Хіросіма

Особливість цього напою в тому, що ньому поєднуються вершковий і анісовий лікер з полиновим абсентом. Коктейль "Хіросіма", рецепт якого дуже простий, краще пити залпом.

Коктейль из абсента "Хиросима"

Інгредієнти:

  • лікер "Бейліс" — 15 мл;

  • самбука — 15 мл;

  • абсент — 15 мл;

  • гренадін (сироп із соку граната) — 4-5 крапель.

Приготування:

1. Налийте самбуку на дно стопки, а на неї - шар "Бейліса".

2. Наступним шаром влийте абсент, після чого за допомогою коктейльної трубочки накапайте гренадін. Через велику щільність краплі гренадіну опускаються на дно і залишають яскравий слід, що нагадує вибух.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати 5 коктейлів в домашніх умовах на основі бренді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme