9 кулінарних хитрощів

Ніхто не застрахований від помилок на кухні, навіть найдосвідченіша господиня. Інколи якоюсь дрібницею можна зіпсувати вигляд і смак страви

9 кулінарних хитрощів

Ці прийоми допоможуть тобі уникати прикрих помилок і готувати страви в найкращому вигляді:

1. Варити макарони в маленькій каструльці доречно, тільки якщо ти готуєш зовсім невелику кількість і на одну людину. В інших випадках, для того щоб страва вийшла ідеальною, бери каструлю великих розмірів - саме так роблять італійські бабусі. У ній макарони проваряться рівномірно і не будуть липнути. Обов'язково посоли киплячу воду перед тим, як кинути туди макарони.

 

2. Користуйся ножами правильно, знаючи їхні різновиди. Широкий ніж чудесно підходить для шинкування овочів і нарізки м'яса, вузький ніж - для ретельного очищення овочів, видалення дрібних деталей, таких, як оченята на картоплі. Зазублений ніж ідеальний для хліба та булочок, а також масла. Використовуй ножі за призначенням, не плутаючись, так набагато легше працювати на кухні.

3. Використовуючи маленьку кухонну дошку, ти робиш помилку. Тобі часто доводиться висипати нарізані інгредієнти, маленькі шматочки падають, опиняючись не лише на столі, але і на підлозі. Заощадити час і зусилля при нарізці різних інгредієнтів для страв тобі допоможе дошка побільше.

 

4

4. Перестань зберігати помідори в холодильнику. Робити цього не варто, тому що улюблений усіма овоч втрачає свої смакові якості через перепади температури, стає зовсім іншим за консистенцією. Найкраще зберігати помідори в паперовому пакеті або ж розкласти їх в один шар у картонній коробці. Помідори так можуть зберігатися близько 5 днів, залежно від ступеня зрілості.

5. Ні в якому разі не клади ножі в посудомийну машину. Від високої температури вони стають тупими. Щоб продовжити час служби гострого ножа, витирай його насухо після використання і миття, бережи в сухому місці.

 

6. Щоб смажена їжа виходила ідеальною на вигляд і смак, її потрібно готувати в посуді великих розмірів. Робити це треба для того, щоб шматочки не торкалися одне одного при смаженні, тоді отримаєш найкращий результат. Ще одна порада: якщо витреш насухо картоплю і курку перед тим, як їх смажити, ти зможеш приготувати найсмачніший варіант звичних страв - з хрусткою скоринкою зовні та ніжною м'якоттю всередині.

7. Щоб страви з м'ясного фаршу виходили смачними, обирай фарш, в якому присутня достатня кількість жиру. Це допоможе зберегти м'ясу соковитість під час приготування - наприклад, пиріжки, чебуреки з м'ясом вийдуть несмачними, якщо ти вибереш для їхнього приготування фарш з нежирного м'яса. Для поліпшення смакових властивостей фаршу обов'язково додавай у нього трохи сирої цибулі.

8. Якщо ти готуєш ніжне тісто, наприклад, бісквіт, додавай борошно до решти інгредієнтів повільно і поступово. Тоді тісто вийде легким і повітряним. Дуже зручно потроху додавати борошно, перемішуючи тісто міксером на низькій швидкості.

9. Перш, ніж викладати продукти на сковорідку з олією, слід обов'язково розігріти її. Якщо інгредієнти для страви викласти на холодну сковорідку, вони пристануть в процесі смаження.

Ці маленькі хитрощі допоможуть тобі уникнути розчарування під час приготування їжі, впевнений depo.ua з посиланням на takprosto.cc.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme