5 кращих рецептів алкогольних пуншів

Ось і прийшли холоди – час, коли так хочеться загорнутися в теплий плед і потішити себе пуншем або іншими зігріваючими напоями

5 кращих рецептів алкогольних пуншів…

ДеПо розповість, як приготувати пунш за класичним рецептом і в різних сучасних варіаціях.

Пунші - алкогольні коктейлі з додаванням кави, спецій, меду, фруктового соку, ягід тощо. Гарячий пунш зазвичай подають в порцелянових чашках або гранованих склянках з підстаканниками.

Приготувавши класичний пунш, можна поекспериментувати з інгредієнтами і пропорціями. Наприклад, ром замінити коньяком, додати мед, фрукти, прянощі тощо. А якщо замість міцного алкоголю взяти шампанське або вино, тоді у вас вийде глінтвейн, а не пунш.

Важливо! Створюючи пунш, головне пам'ятати головне правило - цей напій не можна нагрівати вище за 70°C, адже за високих температур алкогольна основа пуншу розпадається, погіршуючи смак і аромат коктейлю.

1. Класичний рецепт пуншу 


Інгредієнти:

- гаряча вода - 750 мл

- ром - 350 мл

- чорний чай - 2 ч. ложки

- цукор - 3 ст. ложки

- лимон - 1 шт.

Приготування:

1. Заварити чай гарячою водою, але не окропом. Настояти хвилин 15, потім процідити.

2. Сюди додати цукор, ром і сік лимона. Перемішати напій.

3. Суміш перелити в каструлю і нагрівати на слабкому вогні 15 хвилин.

2. Кавовий пунш 


Інгредієнти:

- ром - 0,5 л

- кава - 1,5 л

- коньяк - 0,5 л

- цукор - 400 г

Приготування:

1. Заварити міцну натуральну каву.

2. В емальований посуд насипати цукор, залити його коньяком і ромом, після чого підпалити.

3. Після того як гарячий цукор повністю розчиниться, додати сюди кави.

4. Пунш розлити по чашках і подавати.

3. Яєчний пунш 


Інгредієнти:

- вода - 0,5 л

- ром - 100 мл

- чорний чай - 5 ч. Ложок

- яєчний жовток - 2 шт.

- цукор - 2 ст. ложки

- мускатний горіх - за смаком

Приготування:

1. Заварити чай, дати йому настоятися, потім процідити.

2. Яєчні жовтки збити в піну.

3. Змішати з чаєм жовтки, ром, цукор і мускатний горіх.

4. Шоколадний пунш 


Інгредієнти:

- коньяк - 250 мл

- червоне вино - 1 л

- цукор - 200 г

- шоколад - 100 г

- вода - 0,5 л

Приготування:

Подрібнити шоколад. В емальованому посуді змішати його з водою, коньяком, вином і цукром. Суміш нагріти до 65°C, перелити в чашки і подавати.

5. Холодний фруктовий пунш 


Інгредієнти:

- апельсиновий, лимонний, ананасовий соки - по 100 мл

- цукор - 3 ст. ложки

- ром (коньяк) - 150 мл

- вишня - 50-100 г

- банани - 5 шт.

- апельсини - 2 шт.

Приготування:

1. В одній ємності змішати ром (коньяк) і всі фруктові соки, додати цукор.

2. Всі фрукти почистити і нарізати дольками (з вишень видалити кісточки).

3. Змішати фрукти з коньяком і соком.

4. Пунш розлити в келихи. Його можна додатково охолодити, додавши кубики льоду.

Раніше ДеПо розповів, як приготувати 5 коктейлів з саке.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme