4 кращих похмільних супів

Один із найдієвіших засобів від похмілля — наваристий суп

4 кращих похмільних супів…

Похмілля - штука неприємна, але цілком виліковна домашніми методами, без застосування важкої артилерії у вигляді таблеток. А перший помічник у боротьбі з похмільним синдромом - наваристі супи.

Кавказький хаш

Інгредієнти:

1,5 кг яловичої ноги
500 г рубця
3 головки часнику
1 редька
петрушка
базилік
сіль

Приготування:

1. Ногу промити, обсмалити, обшкрябати, ще раз вимити. Розрубати на частини і замочити в холодній воді на добу. Воду міняти кожні 2-3 години.

2. Поставити ноги варити, заливши водою так, щоб вона була вища за рівень м'яса на 15 см. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні близько 6 годин. Періодично знімати піну і жир.

3. Рубець очистити, промити, обшкрябати, залити холодною водою і виварювати, поки не зникне запах. Воду потім злити, рубець помити і нарізати на невеликі шматки. Додати їх у каструлю до ноги.

4. Варити хаш доти, поки м'ясо не почне легко відходити від кісток. Зняти м'ясо з кісток і нарізати шматками.

5. Бульйон процідити, покласти у нього м'ясо. Посолити.

6. Часник пропустити через часничницю і розвести бульйоном. Також з супом подати терту редьку, зелень, сіль і лаваш. Часником, сіллю і зеленню хаш приправляють, а редькою і лавашем - закушують.

Болгарський суп «Шкембі Чорба»

Легендарний болгарський суп сподобається навіть тим, хто взагалі не любить лівер. Ця страва - перший засіб від похмілля. Але й просто на обід буде дуже доречний.

Інгредієнти:

1 кг яловичого рубця
1 л яловичого бульйону

На 1 порцію супу потрібно додати:

15 мл молока 3,2%
3 мл олії
5 г вершків 38%
5 г часнику
5 г запашного перцю горошком
2 г вершкового масла
10 г винного оцту
1 г паприки
сіль

Приготування:

1. Рубець вимочується 8 годин, потім його потрібно кілька разів ошпарити, зачистити і ретельно промити.

2. Згорнути рубець рулетом, перев'язати і залити холодною водою. Варити 4-5 годин. За 30 хвилин до готовності покласти сіль.

3. У киплячий яловичий бульйон додати духмяний перець і молоко, довести до кипіння. Влити вершки.

4. Розігріти вершкове масло і олію разом з паприкою до червоного кольору. Отриману суміш влити в бульйон, додати нарізаний рубець і подрібнений часник.

5. Подавати суп з оцтом і гострим перцем.

Азіатський суп «Яка-мейн»

Цей суп подають в китайських ресторанах в Новому Орлеані. Завдяки гостроті, копченому духу грудинки, надлишку білка, вдало підібраних спецій він чудово допомагає при похміллі. Замість свіжої яловичини для бульйону в американських рецептах пропонуюється використати бульйонні кубики. Вони, звісно, пришвидшать приготування супу.

Інгредієнти:

1 кг копченої грудинки
300 г яловичини на кістці
4 л води
1 цибулина
1 корінь селери
8 яєць
1 пучок зеленої цибулі
3 ст. л. соєвого соусу
1 ч. л. вустерширського соусу
300 г спагетті
4 ст. л. олії
паприка, орегано, чебрець, сушений часник, кайенский перець, чорний мелений перець, білий мелений перець, перець чилі, сіль

Приготування:

1. Зварити яловичий бульйон, додавши до нього цибулину і корінь селери.

2. Покласти в бульйон грудинку і варити в бульйоні 2-3 години, поки м'ясо не почне розвалюватися.

3. М'ясо (грудинку і яловичину) вийняти з бульйону, яловичину нарізати порційними шматочками і покласти назад в суп. Цибулину і корінь селери прибрати. Покласти в суп всі приправи і посолити.

4. Окремо зварити яйця.

5. Зварити спагетті. Порізати зелену цибулю.

6. У тарілку покласти трохи грудинки, половинку яйця, ложку зеленої цибулі, трохи спагеті. Налити ополоник бульйону, додати соєвий і вустерширський соус. Іноді ще додають кетчуп.

Російські щі з кислої капусти

Інгредієнти:

500 г яловичої грудинки
2 моркви
2 цибулини
4 картоплини
500 г квашеної капусти
1 чайна ложка солі
чорний мелений перець на кінчику ножа
6 столових ложок олії
2 лаврові листки
1 ч. л. сушеного кропу

Порада: Смак щі наберуть через добу після приготування. Так що потрібно їх приготувати заздалегідь.

Приготування:

1. Грудинку вимити, залити 3 л холодної води і варити, знімаючи піну, 1-1,5 години.

2. Коли звариться, м'ясо вийняти, бульйон процідити, перелити в каструлю.

3. М'ясо зняти з кісток і нарізати порційними шматками, повернути його в бульйон.

4. Очистити картоплю, цибулю і моркву. Картоплю порізати кубиками і опустити в бульйон. Варити 10 хвилин після повторного закипання.

5. Моркву і картоплю дрібно порізати і обсмажити в олії поки вона не стане м'якою.

6. Додати піджарку в суп.

7. Капусту обсмажити на 2 ст. л. олії протягом 5 хвилин. Покласти в суп, довести до кипіння.

8. Суп заправити сіллю, перцем, лавровим листом, кропом. Вимкнути вогонь і дати настоятися 15 хвилин.

Порада: Якщо хочете щоб суп був кислішим, додайте до нього перед тим, як подавати на стіл, пару ложок капустяного розсолу, радить depo.ua з посиланням на aif.ru.

Раніше depo.ua розповів про 13 засобів від похмілля з усього світу: в Монголії - очі вівці, на Сицилії - бичачий пеніс.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme