3 рецепти львівського сирника

Мало хто знає, що випічка може бути не тільки смачною, але й корисною. Саме до таких десертів і належить сирник, який «народився» у Львові. Адже він багатий кальцієм та іншими корисними речовинами

3 рецепти львівського сирника…

1. Сирник з лимонною цедрою і родзинками (традиційний)

Інгредієнти:

- жирний сир - 500 г
- цукор - 200
- вершкове масло - 130 г
- яйця - 4 шт.
- лимон - 1 шт.
- манна крупа - 1 ст. ложка
- родзинки - 50 г
- сметана - 3 ст. ложки
- какао-порошок - 2 ст. ложки

Приготування:

1. Спочатку потрібно приготувати сирну масу: пропустити сир через м'ясорубку або перетерти через дрібне сито і збити міксером жовтки з цукром в окремій ємності. Далі додаємо манну крупу, родзинки і масло, попередньо нагріте до кімнатної температури. Цедру лимона також додаємо в нашу масу. Змішуємо інгредієнти, після чого додаємо сир. Міксером збиваємо суміш на низькій швидкості півхвилини. В іншій ємності збиваємо білки до стану білої густої піни, після чого додаємо її в нашу сирну масу і ретельно вимішуємо ложкою.

2. Викладаємо сирну масу у форму і рівномірно розподіляємо ложкою. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів, після чого відправляємо туди наш десерт на 40-60 хвилин.

3. Готуємо глазур: змішати в каструлі 2 столові ложки цукру з однією ложкою вершкового масла. Ставимо суміш на повільний вогонь і, постійно помішуючи, розтоплюємо. Після цього додаємо 3 столові ложки сметани і ретельно змішуємо інгредієнти. Додаємо какао-порошок, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, після чого знімаємо каструлю з вогню. Глазур використовувати, поки вона гаряча.

4. Готовий сирник охолодити й обмазати з усіх боків глазур'ю. Потім десерт відправляємо в холодильник на 5 годин. Після чого нарізаємо на порційні шматки і подаємо до чаю.

2. Сирник із сушеними вишнями

Інгредієнти:

- сир - 500 г
- цукор - 120 г
- яйця - 3 шт.
- цедра 1 лимона
- ванільний цукор - 1 пакетик
- крохмаль - 1 ст. ложка (можна замінити 1 ст. ложкою манки)
- куркума - 0,5 ч. ложки
- вишня сушена - 0,5 склянки (можна замінити цукатами)

Для глазурі:

- цукор - 0,5 склянки
- какао - 2 ст. ложки
- молоко - 3 ст. ложки
- вершкове масло - 1 ст. ложка

Приготування:

1. У блендері ретельно змішуємо сир, яйця, цукор і ванільний цукор. Або можна перетерти сир через сито і змішати з вищепереліченими інгредієнтами. Потім слід додати крохмаль, куркуму, цедру лимона і збити до однорідності. Вишню залити окропом, а через 5-10 хвилин воду злити, обсушити і додати в сирну масу.

2. Випікати в прямокутній формі з використанням паперу для випічки в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів близько 50 хвилин.

3. Готуємо глазур: змішуємо какао, цукор, молоко і варимо до загустіння, наприкінці додаємо вершкове масло кімнатної температури.

4. Після випічки сирник потрібно у формі повністю охолодити (інакше він може розвалитися). Охолоджений сирник покриваємо глазур'ю й обов'язково ставимо в холодильник на ніч.

3. Сирник у шоколадному тісті

Інгредієнти для сирної маси:

- сир, двічі пропущений через м'ясорубку або збитий у блендері - 750 г
- яйця - 4 шт.
- пудра цукрова - 2/3 склянки
- борошно - 1 ст. ложка
- крохмаль - 1 ст. ложка
- цукор ванільний - 1 пакетик
- масло вершкове - 50 г

Інгредієнти для шоколадної маси:

- молоко - 1 склянка
- масло вершкове - 125 г
- какао - 2 ст. ложки
- цукор - 3/4 склянки
- шоколад молочний - 50 г
- борошно - 2 склянки
- розпушувач для тіста - 1 ч. ложка
- яйця - 3 шт.

Приготування:

1. Готуємо шоколадну масу: виливаємо молоко в каструлю, додаємо масло, какао, цукор, шоколад. Все це слід проварити на повільному вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню й охолодити. Потім просіяти борошно і розпушувач. Разом з жовтками додати до охолодженої шоколадної маси і перемішати. Білки поки що не використовуємо.

2. Готуємо сирну масу: сир, жовтки, цукор-пудру, борошно, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішати. Потім білки збити в круту піну і розділити їх навпіл - першу половину обережно ввести в шоколад, решту - у сирну масу.

3. Змастити форму маслом і застелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Зверху ложкою викласти «острівці» із сирної маси (у формі квітки - центр і пелюстки навколо). Далі це залити зверху шоколадною масою, що залишилася. Випікати при температурі 175-180 градусів близько 60 хвилин. Охолодити в прочиненій духовці (якщо одразу вийняти, то сирник осяде), радить depo.ua з посиланням на tvoemisto.tv.

Раніше depo.ua розповів, як приготувати незвичайні десерти від шеф-кондитера.

Фото: gotuemo.com, alimero.ru, lubany-b.livejournal.com

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme