21.01.2021: Як ми провели цей особливий день

Числа сьогодні збіглися надзвичайно красиво - 21 число першого місяця 2021 року, та ще й 21 століття. Такі дні - надзвичайна рідкість і вважається, що треба загадувати бажання. Розповідаємо, як пройшов цей день для України

Валя Котик
Журналіст відділу «Життя», редактор відділу «Молодий укроп»
21.01.2021: Як ми провели цей особливий…
Фото: Facebook Віталія Немілостівого

Треба зазначити, багато хто цей збіг помітив і зазначеного часу чекав. Про що й повідомив в соцмережах. Найкмітливіші заздалегідь запаслися бокалом чогось смачного. 

Яким же залишиться цей день в історії України? Давайте подивимося в стислому огляді. 

Процес передачі декількох полонених громадян України голові партії "Опозиційна платформа - За життя", нардепу Віктору Медведчуку не відбувся - літак не вилетів. Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук повіомив, що про причину не знає.

Тим часом Україною шириться флешмоб "Ланцюг соборності Київ-Сімферополь" - учасники вишиковуються у віртуальний ланцюг єдності із окупованим Кримом. Для того, щоб долучитися, треба зареєструватися за допомогою соцмереж або звичайним способом.

У Харкові згорів будинок для літніх людей.  Загинуло 15 людей.  Поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення правил протипожежної безпеки, що призвело до загибелі людей).

Блогерка з ТікТоку - любителька Росії Таїсія Онацька, відома також як di.rubens та Таїсія Маламан, яка погрожувала судом офіцеру ЗСУ, потрапила до бази "Миротворця". З нею розірвала співпрацю компанія "Алло", а проект масових відкритих онлайн-курсів Prometheus зняв курс, в якому виявилося записане нею відео.

Журналісти оприлюднили запис розмови із представницею компанії Sinovac, яка постачатиме вакцину від коронавірусу до України, у розмові йдеться про те, що компанію "Лекхім" їм запропонував український Кабмін.

Заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого зупинили патрульні на його авто в той час, як він, ймовірно, був у стані алкогольного сп'яніння. Чиновник пропонував патрульним ключі від свого автомобіля та говорив, що працює в уряді. Сьогодні ж його було звільнено з посади за результатами позачергового засідання Кабінету міністрів.

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що за його заявою проросійського блогера Анатолія Шарія судитимуть за посягання на територіальну цілісність України.

Тим часом запорізька "чупакабра" знову вийшла на полювання: невідомий хижак, схоже, все ж таки вовк, продовжує вбивати тварин на околицях села Біленького Запорізького району.

Нагадаємо, села в Запорізькій області зазнають нападів невідомих хижаків. У Біленькому загинули свині, кролі, свійські птахи. Згодом невідомий хижак навідався у село Мар'ївка, що поруч із Біленьким, та передушив там курей. За якийсь час звір залишив кривавий слід на значній відстані від Запорізького району – в Оріхові. Згодом мисливцями в тих краях була розстріляна зграя вовків.  

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme