Минулого року Україна через ДТП втратила майже 4 тис. життів та 2% ВВП

Соціально-економічні втрати через ДТП і смерті на дорогах становлять майже 70 млрд грн на рік

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на презентації планів Укравтодору "Дороги UA 2020", передає Depo.ua із посиланням на "Ліга.нет".

Так, за його словами, у 2019 році в Україні сталося 160 000 дорожньо-транспортних пригод.

Міністр зазначив, що в ДТП були травмовані 32 000 чоловік і майже 4 000 загинули. Він також додав, що аварії на дорогах призводять і до економічних втрат.

"Соціально-економічні втрати через дорожньо-транспортних пригод та ті смерті, які ми несемо – це майже 70 мільярдів гривень на рік. Це близько 2% валового внутрішнього продукту. Це суттєві економічні втрати", – уточнив Криклій.

За словами міністра, в цьому році державна програма безпеки передбачає 3,2 млрд грн.

"5% Дорожнього фонду йде на фінансування цієї програми. Однак стан її виконання був незадовільним: 2018 - 0% (передбачалося 2,6 млрд грн), 2019 - 38% (передбачалося 2,7 млрд грн)... У цьому році державна програма безпеки передбачає 3,2 млрд грн і наша команда виконає її ", – заявив Криклій.

Міністр розповів, що передбачено побудувати та облаштувати 35 розв'язок кільцевого типу, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів в місцях з найбільшою концентрацією ДТП, автономне освітлення 500 пішохідних переходів.

Також, за його словами, буде ліквідовано 16 місць концентрації ДТП, встановлено дорожні знаки з підсвіткою та сигнальними лампами, облаштовані нерегульовані пішохідні об'єкти світлофорами "на вимогу".

Нагадаємо, тільки сьогодні, 27 січня, у результаті зіткнення поїзда і вантажівки на Закарпатті загинуло двоє людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme