Окупанти блокують 30 українських сайтів в анексованому Криму

Згідно з моніторингом доступності українського Інтернету, в окупованому Криму повністю або частково не відкриваються 30 інформаційних сайтів

Про це заявила медіакоординаторка Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Громадське радіо".

"Такий самий моніторинг ми проводили в липні минулого року, було менше заблокованих на території Криму сайтів. Зараз ми виявили ще кілька українських інформаційних сайтів, які не відкриваються в Криму повністю або частково. Ми порівнювали ці результати з результатами попереднього моніторингу. Виявилося, що на цей момент 30 інформаційних сайтів повністю або частково не відкриваються в Криму", - зазначила Сєдова.

За її словами, перевіряли доступність цих сайтів у 5 містах Криму — Керчі, Сімферополі, Севастополі, Білогорську і Ялті. З'ясувалося, що в різних містах блокують ці сайти по-різному. В усіх 5 містах заблоковано 9 сайтів. Інші сайти блокуються незрозумілим чином. В Сімферополі з цього переліку заблоковано 28, а в Керчі — 11.

"На наш погляд, це блокування відбувається повністю незаконно не тільки з точки зору українських і міжнародних законів, а навіть з точки зору російського законодавства", - зауважила Сєдова.

Вона нагадала, що на Росії законодавство дозволяє блокувати сайти, якщо Роскомнагляд видає рішення блокувати сайт. Він звертається до суду з повідомленням, що на цьому сайті міститься якийсь заборонений контент. Суд може вирішити, що цей контент дійсно екстремістський, спонукає до тероризму, тоді на підставі рішення цього суду сайт блокується.

"На сайті самого Роскомнагляду є перелік заблокованих за рішенням суду сайтів. Я з цього списку 30 сайтів знайшла там тільки 6", - розповіла Сєдова.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що переважна більшість кримських татар в окупованому Криму, бойкотуватимуть на півострові так звані вибори президента Росії 18 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme