Останки Олександра Олеся мають бути перепоховані в Києві, - В'ятрович

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що останки українського митця Олександра Олеся мають бути перепоховані на Лук'янівському кладовищі в Києві

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Олександр Олесь має бути перепохований в Україні. Найкраще місце для цього - алея почесних поховань на Лук'янівському кладовищі", - переконаний він. 

Проте, за словами В'ятровича, вирішення питання з перепохованням Олеся не вирішує проблему в цілому.

"По цілому світі розкидані могили визначних українців. Частина з них залишиться на місці і потребуватиме спільної опіки місцевих українських громад і української держави. Частину слід буде перепоховати в Україні через неможливість опікуватися на місці теперішнього поховання. А щодо найвизначніших українців наша держава сама має ініціювати їх повернення на рідну землю для поховання у національному пантеоні", - зауважив він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію з примусовою ексгумацією останків Олеся в Чехії.

Раніше стало відомо, що останки Олександра Олеся, який похований у Чехії, примусово ексгумовані, а в його могилі на Ольшанському кладовищі у Празі збираються поховати іншу людину.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme