12 незвичайних кулінарних трендів, популярних у соцмережах цього року (ФОТО)

Найцікавіші продуктові тренди 2018 року

12 незвичайних кулінарних трендів, попул…

Модні тренди не обходять стороною їжу, і просто "корисно" - вже не так приваблює, як "корисно" і "інтригуюче". Подивимося, чим смачним і красивим порадує 2018 рік і які фуд-фішки підхоплять користувачі соцмереж. Прогнози роблять великі компанії і блогери.

1. Їстівні квіти

Зірки кулінарії і просто любителі поекспериментувати використовують квіти для прикраси своїх страв вже кілька років. Періодично це викликало суперечки, коли в стравах були помічені квіти, непридатні в їжу, які, можливо, піддавалися хімічній обробці.
У 2018 році "квітковий тренд" знаходить нові грані. По-перше, багато кухарів стверджують, що використовують тільки їстівні квіти, тому блюдо абсолютно безпечно. По-друге, квіти тепер потрібні не тільки для прикраси, а щоб урізноманітнити аромат і смак страв.

2. Гавайський "салат-сашимі"

Поке - вкрай популярний на Гаваях салат - своєрідна заміна сашимі. У ньому використовуються різні види сирої риби, і в 2018 році йому прогнозують небувалий сплеск популярності. Буквальний переклад "поке" - "нарізати кубиками".
У класичному варіанті можна вибрати вид риби, наповнювачі, зелень, соус - і потім перемішати. Європейські кухарі вже відзначають популярність страви в закладах і намагаються створювати як класику, так і різні варіації салату.

3. Суперпорошки і модне борошно

До вже відомих видів корисного борошна (лляного, рисового, кокосового) додасться новий, якому також пророкують колосальну популярність. Борошно з маніока, рослини з Азії та Південної Америки, не містить глютену, а її корисні властивості допомагають в нормалізації ваги і профілактиці онкологічних захворювань. Весь цей потенціал належить розкрити кухарям в 2018 році.


4. Моктейлі

Моктейлі - це безалкогольні напої для тих, хто хоче краси оформлення, але не хоче алкогольних складових. В цьому році очікувана креативність не стільки в оформленні, скільки в корисних інгредієнтах. А ось форма подачі може бути простою і стильною. Модні акценти - квіти, порошки, чорний колір - прекрасно можуть проявити себе в нових моктейлях року.


5. Сирний чай

Чай з сиром - звучить дивно, але, виявляється, це смачно. Придумали цей сирний напій в країнах Азії, але він потроху пробирається на Захід, і в цьому році у нього є всі шанси отримати широку популярність.
Основа напою - чорний, зелений або фруктовий чай. У нього додають лід і збитий в піну вершковий сир. Ніжний смак такого чаю можуть доповнювати фруктові та карамельні сиропи, мед, молоко. Вже розробляються нові рецепти на основі інших сирів, наприклад сиру з пліснявою. А чому б і ні?

6. Чорна їжа


Якщо говорити про "чорний тренд", то він збережеться, але ось склад зміниться значно: якщо раніше це були чорнила каракатиці і активоване вугілля, то тепер ці компоненти відходять на задній план. Чорний 2018-го - це більше природності: страви з водоростей, подвійні порції какао, чорний рис і боби, використання чорного кунжуту, ягід і маслин.

7. Яєчня в хмарі

Ця страва не фуд-новачок, але тим не менше його популярність серед любителів гарної подачі не слабшає. Виглядає дуже ефектно! "Яєчня в хмарах" - це збитий білок, запечений в духовці, з подальшим додаванням жовтка. Оригінальний сніданок або закуска - і головна її особливість в тому, що у кожного кулінара вона виходить по-різному.

8. Фрозе (Frozen Rosé)

Цей освіжаючий напій утримує свої позиції вже кілька років і не збирається їх здавати. Його інгредієнти - рожеве вино, полуничний сироп і сік лимона. Такий склад - класика, але можна урізноманітнити напій і іншими фруктовими або солодкими нотками. Популярність в соцмережах йому забезпечили ефектний вигляд і чудовий смак: справжнє літнє диво. Важливо використовувати темно-рожеве вино, тому що після заморозки напій трохи освітлюється.


9. Пончики-спагетті

Симпатичний гібрид пончика і омлету зі спагеті (frittata di spaghetti) придумали в США і представили на ярмарку вуличної їжі Smorgasburg. З тих пір spaghetti donuts пішли в народ. Для їх приготування потрібні звичайні формочки - і тепер, як кажуть винахідники, спагетті стало зручно їсти. Представники Pop Pasta продають свої модні пончики в модному місці: на Бруклінському блошиному ринку, який славиться вуличною їжею.

10. Безвідходне виробництво

Харчові відходи - реальна проблема, подумали ресторани і вирішили переглянути свій підхід до того, що саме потрібно викидати. Слідом за модними кухарями тренд підхопили кулінари-аматори і стали живописно прикрашати страви корінням, стеблинками і цедрою. І не тільки прикрашати - такі інгредієнти як, наприклад, бадилля моркви, виявляється, можуть підкреслити смак песто, а коріння - смак супу. Кажуть, це тільки початок всесвітнього "екологічного" тренда.

11. Кава в вафельних стаканчиках

На думку користувачів, така подача кавових напоїв швидше ефектна, ніж зручна, але тим не менше ця задумка все ще популярна. Розтягнути задоволення надовго не вийде, адже ріжок-стаканчик тримає форму близько 15 хвилин. Хоча для кавових вишукувань використовують максимально міцні і щільні вафельні стаканчики. В основі кави в ріжку теж лежить принцип екологічності та безвідходного виробництва. Ну і краса, звичайно.


12. Функціональні гриби

Так звані функціональні гриби обіцяють вийти в широкий світ зі світу мало кому відомих харчових добавок. І скоро всі знатимуть такі назви, як рейші або чага. Ці грибні смаки кухарі пропонують використовувати в багатьох стравах, але несподівано ідеальний варіант повинен бути в поєднанні з шоколадом, кавою і какао. І перші такі суміші вже є в продажу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme