10 способів приготувати яєчню

Ті, хто стежить за своїм харчуванням, знають, наскільки корисно їсти яйця. Для багатьох яєчня — це страва №1, якщо йдеться про сніданок

10 способів приготувати яєчню…

Яєчня — це не тільки смачно, але і швидко. Однак з часом один і той же рецепт набридає, і хочеться спробувати щось нове.

Раніше ми вже писали, як зробити шаурму, але якщо ви не уявляєте свій ранок без яєчні, Depo.ua розповість, як приготувати незвичайний смачний сніданок з яєць, щоб він був максимально корисним.

Яйця пашот

Яйца пашот на завтрак понравятся и взрослым, и детям

Ця страва має унікальну властивість — вона може перетворити банальні макарони на смачну страву або ж стати  соусом до м'яса і гарніру. Увесь секрет в рідкому жовтку. Способи приготування яєць пашот є різні, ми опишемо найсучасніший і, як відзначають багато господинь, простий.

Для приготування яєць пашот вам знадобиться:

  • невеликий поліетиленовий пакет;
  • вершкове масло;
  • яйце (1 шт. на один пакет);
  • канцелярська гумка.

Готуємо яйця пашот:

1. Змастіть пакет зсередини вершковим маслом і вилийте в нього сире яйце.

2. Стягніть гумкою край пакета. Щоб страва краще зберегла свою форму, стягніть край ближче до яйця.

3. Опустіть в окріп і варіть протягом 4 хвилин. Слідкуйте, щоб пакет з яйцем не торкався дна.

Морожена яєчня

Мороженая яичница требует немало времени, но получается очень вкусной

Ця страва є однією з найоригінальніших, але вимагає чимало часу для приготування.

Для початку потрібно витримати сирі яйця в морозилці протягом трьох діб. Потім — ще годину при кімнатній температурі. Далі потрібно їх розбити, відокремивши білки від жовтків.

Готується морожена яєчня просто: підсмажте білки, а зверху викладіть жовтки — вони повинні зберігати свою круглу форму. Зверху можна посипати червоною ікрою або зеленню. На смак страва виходить дуже ніжною і неймовірно смачною.

Яєчня з помідорами

Яичница с помидорами — быстрый завтрак на каждый день

Цей вид яєчні один з найпростіших, але не менш смачних, особливо, якщо готувати її з домашніх помідорів.

Одні вважають, що краще класти помідори на дно пательні, іншим більше подобається використовувати їх як прикрасу — в обох випадках страва матиме чудовий смак.

Щоб приготувати смачну яєчню з помідорами, обсмажте цибулю на рослинній олії і влийте 2-3 яйця. Посоліть, накрийте кришкою і залиште на 3 хвилини. Додайте помідори і залиште смажити ще на 2 хвилини. Коли яєчня буде готова, її можна прикрасити зеленню або домашнім майонезом.

Яйця в мішечку

Серед любителів варених яєць, є ті, хто не уявляє сніданку без яєць в мішечку. На перший погляд здається, що їх готувати дуже легко, проте у новачків цей процес може зайняти чимало часу і сил.

Головне в приготуванні яєць в мішечку — це уважно дотримуватися часу варіння. У каструлі їх потрібно варити 5 хвилин після кипіння води, в мультиварці — 7-8 хвилин в режимі "Варка на пару".

Технологія приготування:

1. У киплячу воду занурюємо яйця кімнатної температури, зменшуємо вогонь (вода не повинна парувати, інакше яйця потріскаються під час варіння) і чекаємо рівно 5 хвилин.

2. Дістаємо з води яйця і перекладаємо їх в посудину з холодною водою на 7 хвилин.

3. Чистимо яйця від шкірки і подаємо до столу.

Яєчня з беконом

Бекон — лучшее дополнение к яичнице

Цей вид яєчні готується за тим же принципом, що і з помідорами, тільки головний інгредієнт тут — бекон. Таку страву більше люблять чоловіки — смачно, швидко і ситно. Зазвичай, яєчня з беконом готується за 7 хвилин.

1. На пательню потрібно додати трохи рослинної олії і покласти смужки бекону. Головне — не забути їх вчасно перевернути, щоб не пригоріли.

2. Помістіть на пательню нарізану скибочками помідор і цибулю (тут підійде будь-яка).

3. Розбийте яйця і посипте зеленню. Якщо хочете зробити яєчню більш пікантною, додайте в неї нарізані оливки.

4. Накрийте кришкою і готуйте протягом 5-7 хвилин.

Фаршировані яйця

Фаршированные яйца украсят любой стол

Нафарширувати яйця можна практично всім, що є в холодильнику: це можуть бути і крабові палички, і гриби, і сир з часником. Фаршировані яйця прикрасять стіл як на пікніку, так і на святі вдома. 

Все, що вам знадобиться для приготування фаршированих яєць, це інгредієнти, якими потрібно буде наповнити білкові половинки.

Деякі господині вважають за краще обсмажувати фаршировані яйця в панірувальних сухарях. Для цього потрібно їх обваляти в борошні, молоці зі збитими яйцями і мелених сухарях і обсмажити у фритюрі.

Яйця Бенедикт

Яйца Бенедикт – здоровый и питательный завтрак

Це вельми незвичайна яєчня, що становить бутерброд з підсмаженого тосту, або булочки з яйцями-пашот, беконом або шинкою і голландським соусом. Цікаво, що версій появи рецепта яєць Бенедикт кілька. Одні вважають, що вони з'явилися в Нью-Йорку, інші стверджують, що вперше їх почали готувати у Франції. Так чи інакше, на смак вони виходять відмінними.

Читайте також Історія на тарілці: Яйця Бенедикт

Вам знадобиться:

  • бекон — 8 шматочків;
  • яйця — 4 шт.;
  • булочки — 2 шт.;
  • вершкове масло;
  • петрушка — пучок.

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло — 140 г;
  • яєчні жовтки — 3 шт.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л .;
  • біле сухе вино — 3 ст. л.

Як приготувати яйця Бенедикт

1. На невеликому вогні обсмажте з двох сторін скибочки бекону і покладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

2. Готуємо соус

  • Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розтопіть на водяній бані 140 г вершкового масла.
  • Відокремте від яєць жовтки і помістіть їх в чашу блендера, додавши 3 ст. л. вина і 1/2 ч. л. солі.
  • Перемішайте на середній швидкості, поступово зменшуючи оберти і додаючи розтоплене вершкове масло.
  • Коли суміш стане доволі густа, влийте 1 ст. л. лимонного соку.

3. Готуємо яйця пашот

Ми вже розповідали про яйця пашот, тому приготувати їх вам не складе труднощів. Якщо в результаті вони вийдуть у вас не зовсім потрібної форми, можна підрізати ножем краю.

4. Готуємо тости

  • Зазвичай тостами займаються тоді, коли готуються яйця. Булочки потрібно розрізати навпіл і трохи підсмажити на вершковому маслі.
  • Коли булочки підсмажаться, дайте їм охолонути, покладіть поверх однієї частини бекон, яйце, полийте соусом і посипте петрушкою.

Яєчня з сиром

Сыр придает яичнице неимоверный вкус

Сирна яєчня за способом приготування нічим не відрізняється від тієї, до складу якої входять помідори і бекон. Однак тут можна дати волю фантазії і зробити страву незвичайною шляхом додавання різних видів сиру.

Під час приготування сирної яєчні важливо пам'ятати, що в ній потрібно солити тільки білки, а в бовтанку додають сіль в процесі збивання яєць.

Також не варто забувати, що через наявність сиру в рецепті яєчня виходить жирною, тому краще використовувати яйця кімнатної температури, так вони менше вберуть в себе рослинної олії.

Яєчня по-турецьки

Чилдир або яєчня по-турецьки оригінальна тим, що до її складу входить йогурт. Попри доволі незвичайне поєднання продуктів, виходить смачна і поживна страва.

Як приготувати чилдир:

  1. У киплячу воду покладіть яйця і варіть їх протягом трьох хвилин.
  2. Змішайте йогурт, петрушку і спеції (на ваш смак) у невеликій посудині.
  3. Розтопіть на пательні вершкове масло (1 ст. л.) і додайте трохи червоного перцю.
  4. Коли яйця зваряться, викладіть їх на тарілку, полийте соусом з йогурту і зелені й додайте олію з перцем.

Яєчня прованська

Прованская яичница имеет необычный вкус

Ця страва є одним з найулюбленіших сніданків французів, але, щоб вона вийшла не лише смачною, але й красивою, потрібно трохи повозитися.

Як приготувати яєчню по-прованськи

1. У формочки для випічки покладіть скибочку бекону.

2. Вбийте яйця і посипте прованськими травами.

3. Візьміть глибоку форму для запікання — можна металеву або керамічну, налийте воду і опустіть в неї формочки з яйцями — вони повинні потонути в ній до половини.

4. Запікайте протягом 7-10 хвилин, поки яйця не будуть повністю готові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme