10 способів приготувати яєчню
Ті, хто стежить за своїм харчуванням, знають, наскільки корисно їсти яйця. Для багатьох яєчня — це страва №1, якщо йдеться про сніданок
- Головна
-
23 серпня 2020 10:00
Яєчня — це не тільки смачно, але і швидко. Однак з часом один і той же рецепт набридає, і хочеться спробувати щось нове.
Раніше ми вже писали, як зробити шаурму, але якщо ви не уявляєте свій ранок без яєчні, Depo.ua розповість, як приготувати незвичайний смачний сніданок з яєць, щоб він був максимально корисним.
Яйця пашот
Ця страва має унікальну властивість — вона може перетворити банальні макарони на смачну страву або ж стати соусом до м'яса і гарніру. Увесь секрет в рідкому жовтку. Способи приготування яєць пашот є різні, ми опишемо найсучасніший і, як відзначають багато господинь, простий.
Для приготування яєць пашот вам знадобиться:
- невеликий поліетиленовий пакет;
- вершкове масло;
- яйце (1 шт. на один пакет);
- канцелярська гумка.
Готуємо яйця пашот:
1. Змастіть пакет зсередини вершковим маслом і вилийте в нього сире яйце.
2. Стягніть гумкою край пакета. Щоб страва краще зберегла свою форму, стягніть край ближче до яйця.
3. Опустіть в окріп і варіть протягом 4 хвилин. Слідкуйте, щоб пакет з яйцем не торкався дна.
Морожена яєчня
Ця страва є однією з найоригінальніших, але вимагає чимало часу для приготування.
Для початку потрібно витримати сирі яйця в морозилці протягом трьох діб. Потім — ще годину при кімнатній температурі. Далі потрібно їх розбити, відокремивши білки від жовтків.
Готується морожена яєчня просто: підсмажте білки, а зверху викладіть жовтки — вони повинні зберігати свою круглу форму. Зверху можна посипати червоною ікрою або зеленню. На смак страва виходить дуже ніжною і неймовірно смачною.
Яєчня з помідорами
Цей вид яєчні один з найпростіших, але не менш смачних, особливо, якщо готувати її з домашніх помідорів.
Одні вважають, що краще класти помідори на дно пательні, іншим більше подобається використовувати їх як прикрасу — в обох випадках страва матиме чудовий смак.
Щоб приготувати смачну яєчню з помідорами, обсмажте цибулю на рослинній олії і влийте 2-3 яйця. Посоліть, накрийте кришкою і залиште на 3 хвилини. Додайте помідори і залиште смажити ще на 2 хвилини. Коли яєчня буде готова, її можна прикрасити зеленню або домашнім майонезом.
Яйця в мішечку
Серед любителів варених яєць, є ті, хто не уявляє сніданку без яєць в мішечку. На перший погляд здається, що їх готувати дуже легко, проте у новачків цей процес може зайняти чимало часу і сил.
Головне в приготуванні яєць в мішечку — це уважно дотримуватися часу варіння. У каструлі їх потрібно варити 5 хвилин після кипіння води, в мультиварці — 7-8 хвилин в режимі "Варка на пару".
Технологія приготування:
1. У киплячу воду занурюємо яйця кімнатної температури, зменшуємо вогонь (вода не повинна парувати, інакше яйця потріскаються під час варіння) і чекаємо рівно 5 хвилин.
2. Дістаємо з води яйця і перекладаємо їх в посудину з холодною водою на 7 хвилин.
3. Чистимо яйця від шкірки і подаємо до столу.
Яєчня з беконом
Цей вид яєчні готується за тим же принципом, що і з помідорами, тільки головний інгредієнт тут — бекон. Таку страву більше люблять чоловіки — смачно, швидко і ситно. Зазвичай, яєчня з беконом готується за 7 хвилин.
1. На пательню потрібно додати трохи рослинної олії і покласти смужки бекону. Головне — не забути їх вчасно перевернути, щоб не пригоріли.
2. Помістіть на пательню нарізану скибочками помідор і цибулю (тут підійде будь-яка).
3. Розбийте яйця і посипте зеленню. Якщо хочете зробити яєчню більш пікантною, додайте в неї нарізані оливки.
4. Накрийте кришкою і готуйте протягом 5-7 хвилин.
Фаршировані яйця
Нафарширувати яйця можна практично всім, що є в холодильнику: це можуть бути і крабові палички, і гриби, і сир з часником. Фаршировані яйця прикрасять стіл як на пікніку, так і на святі вдома.
Все, що вам знадобиться для приготування фаршированих яєць, це інгредієнти, якими потрібно буде наповнити білкові половинки.
Деякі господині вважають за краще обсмажувати фаршировані яйця в панірувальних сухарях. Для цього потрібно їх обваляти в борошні, молоці зі збитими яйцями і мелених сухарях і обсмажити у фритюрі.
Яйця Бенедикт
Це вельми незвичайна яєчня, що становить бутерброд з підсмаженого тосту, або булочки з яйцями-пашот, беконом або шинкою і голландським соусом. Цікаво, що версій появи рецепта яєць Бенедикт кілька. Одні вважають, що вони з'явилися в Нью-Йорку, інші стверджують, що вперше їх почали готувати у Франції. Так чи інакше, на смак вони виходять відмінними.
Читайте також - Історія на тарілці: Яйця Бенедикт
Вам знадобиться:
- бекон — 8 шматочків;
- яйця — 4 шт.;
- булочки — 2 шт.;
- вершкове масло;
- петрушка — пучок.
Інгредієнти для соусу:
- вершкове масло — 140 г;
- яєчні жовтки — 3 шт.;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- лимонний сік — 1 ст. л .;
- біле сухе вино — 3 ст. л.
Як приготувати яйця Бенедикт
1. На невеликому вогні обсмажте з двох сторін скибочки бекону і покладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
2. Готуємо соус
- Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розтопіть на водяній бані 140 г вершкового масла.
- Відокремте від яєць жовтки і помістіть їх в чашу блендера, додавши 3 ст. л. вина і 1/2 ч. л. солі.
- Перемішайте на середній швидкості, поступово зменшуючи оберти і додаючи розтоплене вершкове масло.
- Коли суміш стане доволі густа, влийте 1 ст. л. лимонного соку.
3. Готуємо яйця пашот
Ми вже розповідали про яйця пашот, тому приготувати їх вам не складе труднощів. Якщо в результаті вони вийдуть у вас не зовсім потрібної форми, можна підрізати ножем краю.
4. Готуємо тости
- Зазвичай тостами займаються тоді, коли готуються яйця. Булочки потрібно розрізати навпіл і трохи підсмажити на вершковому маслі.
- Коли булочки підсмажаться, дайте їм охолонути, покладіть поверх однієї частини бекон, яйце, полийте соусом і посипте петрушкою.
Яєчня з сиром
Сирна яєчня за способом приготування нічим не відрізняється від тієї, до складу якої входять помідори і бекон. Однак тут можна дати волю фантазії і зробити страву незвичайною шляхом додавання різних видів сиру.
Під час приготування сирної яєчні важливо пам'ятати, що в ній потрібно солити тільки білки, а в бовтанку додають сіль в процесі збивання яєць.
Також не варто забувати, що через наявність сиру в рецепті яєчня виходить жирною, тому краще використовувати яйця кімнатної температури, так вони менше вберуть в себе рослинної олії.
Яєчня по-турецьки
Чилдир або яєчня по-турецьки оригінальна тим, що до її складу входить йогурт. Попри доволі незвичайне поєднання продуктів, виходить смачна і поживна страва.
Як приготувати чилдир:
- У киплячу воду покладіть яйця і варіть їх протягом трьох хвилин.
- Змішайте йогурт, петрушку і спеції (на ваш смак) у невеликій посудині.
- Розтопіть на пательні вершкове масло (1 ст. л.) і додайте трохи червоного перцю.
- Коли яйця зваряться, викладіть їх на тарілку, полийте соусом з йогурту і зелені й додайте олію з перцем.
Яєчня прованська
Ця страва є одним з найулюбленіших сніданків французів, але, щоб вона вийшла не лише смачною, але й красивою, потрібно трохи повозитися.
Як приготувати яєчню по-прованськи
1. У формочки для випічки покладіть скибочку бекону.
2. Вбийте яйця і посипте прованськими травами.
3. Візьміть глибоку форму для запікання — можна металеву або керамічну, налийте воду і опустіть в неї формочки з яйцями — вони повинні потонути в ній до половини.
4. Запікайте протягом 7-10 хвилин, поки яйця не будуть повністю готові.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:53На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який незаконно зрізав дерев на 450 тисяч гривень
- 23:44На аукціон виставили гітару Джона Леннона, яка 50 років лежала на горищі
- 23:15У МЗС роз'яснили рішення уряду щодо паспортів чоловікам за кордоном
- 22:33У Миколаєві вибухнув невідомий пристрій: є постраждалі серед рятувальників ФОТО
- 22:09Протягом доби на фронті було 84 бойові зіткнення, — Генштаб
- 21:57В окупованому Криму росіяни зачищають бібліотеки від книжок зі згадками про Голодомор та визвольну боротьбу українців
- 21:05Вищий антикорупційний суд визнав Валерія Пацкана невинуватим і закрив справу проти нього
- 20:45Чоловікам мобілізаційного віку видаватимуть паспорти лише в Україні: постанова уряду
- 20:16До майбутнього бою Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі привернуто увагу всього світу PROMO
- 19:50росіяни вгатили по передмістю Сум
- 19:03Штрафи до 1,7 млн грн, примусове повернення громаді, – у КМДА пропонують більш суворо карати за злочини проти культурної спадщини
- 18:21 Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні
- 18:05Чи загрожує українцям "кольоровий дощ": пояснення ДСНС
- 18:04У Запоріжжі обрали нового секретаря міськради та в. о. мера
- 17:54У Дніпрі 19-річна мати хотіла продати свого сина, бо він став на заваді її особистому життю ФОТО
- 16:37У Запоріжжі депутати позбавили повноважень в.о. мера Куртєва
- 15:54Завдяки підтримці Києва 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів
- 15:33У Харкові світло вимикатимуть по-новому: Графіки на 25-28 квітня
- 14:09"Військові без харчів", - експерт про наслідки переходу ДОТ до прямих договорів