Вихідні в АТО: Пекло під Горлівкою і втрати на Луганщині (КАРТА)

У зоні проведення АТО протягом вихідних було неспокійно, що призвело до загибелі одного українського військового

Руслан Рудомський
Журналіст відділу «Війна»
Вихідні в АТО: Пекло під Горлівкою і втр…

Depo.ua продовжує відстежувати ситуацію навколо війни на Донбасі. Сьогодні ми звично проаналізуємо ситуацію з бойовими діями по всій лінії фронту за вихідні.

Одразу зазначимо, що помітно активізувався Світлодарсько-Горлівський напрямок, на якому панувало затишшя майже протягом усього літа, і зовсім затих Докучаєвський напрямок. Отож, традиційно, з півночі на південь, ситуація в зоні АТО виглядала наступним чином:

Луганщина

Тут у п'ятницю, 22 вересня було зафіксовано лише один обстріл: під ранок бойовики били з гранатомету та випустили дві міни калібру 82-мм поблизу Кримського.

В суботу бойовики тричі відкривали вогонь із різних видів гранатометів у районі Кримського, а великокаліберний кулемет бив на околицях Новотошківського. Крім цього ЗСУ зазнали обстрілу зі стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки. Військові ЗСУ симетрично відповіли ворогу, у результаті цього протистояння отримав смертельне кульове поранення один український воїн.

В неділю на Луганщині було відносно тихо.

Світлодарська дуга / Горлівка

У п'ятницю російські найманці відкривали вогонь на околицях Зайцевого. Терористи задіяли протитанкові гранатомети і великокаліберну артилерію. Близько 21:30 під час обстрілу позицій підрозділів Збройних сил України в районі населеного пункту Зайцеве-Північне під вогонь противника також потрапили й житлові квартали. В результаті обстрілу був пошкоджений один житловий будинок.

В суботу з різних видів гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали укріплення ЗСУ поблизу Світлодарська.

В неділю російські окупанти двічі били з озброєння БМП по укріпленнях сил АТО у районі Зайцевого. А близько 11:00 поблизу Луганського під час обстрілу опорного пункту українських військ з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, отримав поранення один український воїн.

Також стало відомо, що піхота ЗСУ на Світлодарській дузі просунулась уперед на кілька сотень метрів, трохи вирівнявши лінію фронту.

Авдіївка

В п'ятницю бойовики тричі били з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі Авдіївської промзони та Кам'янки.

В суботу російсько-окупаційні угруповання тричі били з різних видів гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисниках Авдіївської промзони. З цієї ж зброї окупанти обстрілювали укріплення ЗСУ поблизу шахти Бутівка. А у районі Кам'янки загарбники, під час майже двохгодинного обстрілу, застосовували міномет калібру 82-мм.

В неділю тут було відносно тихо.

Донецьк

У п'ятницю з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції ЗСУ поблизу Невельського. Також під обстрілами ворога опинились наші опорні пункти поблизу шахти Бутівка і Пісків.

В суботу наприкінці доби під ворожий вогонь зі стрілецької зброї двічі потрапили опорні пункти сил АТО на підступах до Невельського.

В неділю вночі великокаліберний кулемет противника працював поблизу Мар'їнки.

Приазов'я

В п'ятницю окупанти застосовували автоматичні гранатомети біля Водяного, а кулемети – неподалік Гнутового. Крім того, під кулеметний вогонь бойовиків потрапили укріплення сил АТО на підступах до Талаківки і Павлополя.

Також з 21:30 по 21:50 під час обстрілу терористами позицій сил АТО в районі населеного пункту Гранітне під вогонь потрапили житлові квартали. В результаті загорілося приміщення житлового будинку після попадання в нього артилерійського снаряду.

В суботу факти застосування противником гранатометів були зафіксовані поблизу Гнутового і Водяного. А поблизу Широкиного та Павлополя працював великокаліберний кулемет загарбників. Військовослужбовці сил АТО вогнем у відповідь примусили ворога дотримуватись режиму тиші.

В неділю загарбники застосовували стрілецьку зброю на підступах до Водяного і Павлополя.

Що стосується втрат, то за вихідні внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції один воїн ЗСУ загинув і двоє отримали поранення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme