Щедрість "Динамо" та зникнення Федецького. ТОП-5 фактів 10-го туру УПЛ

Напередодні завершилися поєдинки 10-го туру української Прем'єр-ліги

Юрій Лящук
Журналіст відділу Depo.Cектор
Щедрість "Динамо" та зникнення Федецьког…

Depo.Сектор підбиває найважливіші підсумки проведених матчів.

Відставки туру. Поточний тиждень подарував нам два тренерських звільнення від "Маріуполя" та кам'янської "Сталі". Якщо з ситуацією Єгіше Мелікяна, який очолював "сталеварів", все більш-менш зрозуміло, то відставка головного тренера "Маріуполя" виглядає, як мінімум, нелогічною.

"Маріуполь" після 9-ти турів розташовувався у ТОП-5 УПЛ, маючи одну гру в запасі (гра з "Динамо" в Маріуполі). Олександр Севідов пояснив своє звільнення "різними поглядами на стратегічний розвиток клубу з новим керівництвом". А як було все насправді - відомо лише самому екс-тренеру "маріупольців".

Дебют туру. Після відставки головного тренера "Маріуполя" Олександра Севідова, за справу взявся новий тренер команди - Олександр Бабич. Дебютний поєдинок для екс-наставника "Чорноморця" міг стати справжнім розчаруванням, якби на допомогу не прийшов захисник "Маріуполя" - Сергій Яворський. Підопічні Бабича взяли очко в матчі з міцною "Олександрією" і не дозволили "впасти обличчям в багно" новому тренеру в дебютному поєдинку.

Гол туру. М'яч Станіслава Біленького став справжньою окрасою туру, і справа не всамому завершальному ударі. Гольова комбінація та ефектний прохід зірки "Олімпіка" Мохи - найгірше, що могло статись з захисниками "Сталі". Напевно, вінгер донецького клубу переріс рівень середняка УПЛ і вже найближчим часом на нього чекають серйозні європейські клуби.

Подарунок туру. Київське "Динамо" продовжує приємно дивувати донецький "Шахтар". Цього разу справжнім ребусом для киян став захист рівненського "Вересу", а головний тренер "Динамо" відверто розгубився в поєдинку з новачком УПЛ. Ряд помилок Олександра Хацкевича з тактичними побудовами та нелогічними замінами дозволив "гірникам" повернути собі першу сходинку в українському чемпіонаті.

Зникнення туру. Артем Федецький після конфлікту з ультрас "Карпат" не потрапив навіть до заявки "левів" на матч УПЛ проти "Чорноморця". Досвідчений захисник отримав ляпас від фаната, хоча, у самовіддачі Артему в поєдинках Кубка та чемпіонату немає чим дорікнути. Сподіваємось, що це був вимушений крок від наставника "Карпат" Сергія Зайцева, і вже в наступному турі ми побачимо Федецького в повній фізичній і психологічній готовності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme