Житомирянин у 84 роки встановив світовий рекорд з плавання

До цього він займався виключно тренерською роботою, а в самого "не йшов результат і все тут"

Житомирянин у 84  роки встановив світови…

Сьогодні, 19 травня, в Житомирі, в басейні "Авангард" вшановували 84-річного спортсмена Костянтина Щеглова, який разом з трьома ветеранами, загальний вік яких складає 361 рік, у Дніпрі встановив Європи та світу з плавання. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Житомирський кур'єр".

Комбіновану естафету 4Х100 четвірка ветеранів здолала за 12 хвилин, 23, 62 сек. Приголомшує не тільки вік плавця рекордсмена, а й його спортивний стаж – всього три роки!

Рекордсмен світу пояснив, наскільки велике значення встановленого рекорду: рекорд світу в естафеті комплексним плаванням 4Х50 належить японцям. А наші спортсмени-ветерани замахнулися одразу на 4Х100 і перемогли. Зрозуміло, у відповідній віковій групі.

Вікова група, в якій виступав Костянтин Щеглов, - максимальна. Сумарний вік четвірки учасників естафети може бути від 360 до 399 років.

Що цікаво, 84-річний Костянтин Миколайович був наймолодшим у четвірці. Найстаршому киянину Георгію Козиру - 94 роки, одеситу Георгію Чижевському - 93 роки, киянину Віталію Лисяку - 90. Тому найважчий стиль в комплексній естафеті - батерфляй - взяв на себе "молодий" Костянтин Щеглов.

Костянтин Щеглов - чемпіон Європи (брас 200 м, 2015 р Канни), володар кубка Європи теж в брасі (2015 року, Будапешт), причому завоював перші місця одразу на трьох дистанціях: 50, 100 і 200 м.

Перший старт Костянтина Щеглова як плавця відбувся лише в 2013 році! До цього він займався виключно тренерською роботою. За його словами, у самого "не йшов результат і все тут". Чемпіонів усіх рівнів виховував, а сам серйозних результатів не мав.

Нагадаємо, 87-річна бабуся піднялася в небо над Житомиром.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme