UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Блакитний прапор": Київ номінував три пляжі

Міжнародний Фонд екологічної освіти проведе перевірку трьох київських пляжів, у разі позитивної оцінки вони зможуть отримати міжнародну нагороду "блакитний прапор"

"Блакитний прапор": Київ номінував три п…

Про це у "Фейсбуці" написав радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, повідомляє Depo.Київ.

Він відзначив, що за столичні пляжі влада взялася лише у 2015 році, але додав, що сервіс суттєво покращився.

"За результатами роботи представники міжнародного Фонду екологічної освіти (FEE) проведуть оцінку трьох столичних пляжів: "Золотий", "Дитячий", "Пуща-Водиця". У випадку позитивного результату, пляжі будуть відзначені "Блакитним прапором"", - написав Білоцерковець.

Він додав, що у цьому сезоні перед КП "Плесо" стоїть низка завдань з наведенню порядку і благоустрою.

Нагадаємо, Україна отримала право участі в програмі в 2009 році і стала першою російськомовною країною СНД, яка номінувала свої пляжі на участь у програмі "Блакитний прапор".

Нині блакитним прапором відзначені 4 тисячі 226 пляжів, марин та еко-туристичних маршрутів. Найвищий показник екологічності пляжів в 2016 році мала Іспанія (586 пляжів з блакитним прапором), друге Греція (429 пляжів), третє Туреччина (414 пляжів).

Згідно з вимогами Програми, пляж повинен відповідати стандартам 32-х критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

В Україні "блакитний прапор" мають 4 пляжі в Одесі та 1 в Іллічівську.

Довідка. Блакитний прапор – це екологічний сертифікат, який видається пляжам і яхтовим гаваням (маринам). Програма "Блакитний прапор" була заснована в 1985 році у Франції, в 1987 році вона стала європейською програмою.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme