Ультрас Філя: За Україну воюють націоналісти, а керують "неосовки"

Фанат "Динамо", який воює за Україну в АТО, розповів про війну, власне відношення до влади, та розповів, коли завершиться конфлікт на Донбасі

Ультрас Філя: За Україну воюють націонал…

Доброго дня, назвіться, будь ласка. Фанатом якого клубу ви є та яку фірму представляєте?  

- Доброго дня. Мене звуть Сергій. Серед фанатського та націоналістичного руху відомий як Філя. Я являюсь фанатом футбольного клубу "Динамо" Київ, а саме - учасником руху "Родичі", фірма - "Янг Хоуп".
- Чи підтримували ви Майдан з перших днів?
- Ідеї боротьби за справедливість та свободу були присущі мені ще задовго до Майдану. Очевидно, що я підтримав народну революцію з перших днів.
-  Під час Майдану ультрас українських клубів діяли спільно чи розрізнено? Якщо спільно, то хто керував діями фанатів на Майдані? 
- Футбольні фанати були в усіх майданівськійх течіях (автомайдан, волонтери, майданівські сотні і т.д). Частіше за все, фанатські групи діяли автономно, але в кінцевому результаті опинялись в одному місці пліч-о-пліч з іншими групами. 
- Особисто Ви брали участь у сутичках з міліцією? 
- Нині влада висуває низку законів, які передбачають переслідування за ті дії, які були скоєні на Майдані. Тому вважаю, що дане питання не є коректним. Щодо фанатів, то скажу з впевненістю, що вони брали участь в усіх спалахах народного гніву.
- Коли ви зрозуміли, що Україні доведеться воювати з Росією? 
- Чітке та остаточне усвідомлення виникло під час ситуації, яка склалося після так званого "референдуму" в Криму.
- І Ви пішли на фронт? У складі добровольчого батальйону чи ЗСУ?
- Так, на схід я поїхав з самого початку війни, ще у складі т.з "чорних чоловічків", які згодом стали кістяком батальйону "Азов".
Ультрас Філя: За Україну воюють націоналісти, а керують ліберали та "неосовки" - фото 1
- Яка насправді ситуація в українській армії із забезпеченням? Вона чимось покращилася за цей рік чи все залишилося так само, як і було тоді? 
- Коли я вирушав на війну - волонтерського руху майже не було, а якщо і був, то неорганізований та незначний. Одні з перших, хто був, так би мовити, головними волонтерами "чорних чоловічків" - футбольні фанати. З приводу полку "Азов", то видно неозброєним оком, що забезпечення стало набагато кращим. Ми вдячні волонтерам.
- Чи отримують воїни на фронті нову техніку, якою хизується влада у Фейсбуці?

 

- Мені складно відповісти на дане питання. Як я вже казав вище, ми використовували що мали під рукою - їздили на легкових машинах, які обшивали арматурами і т.д. Нова техніка певно, що є, але не там, де вона реально необхідна.

- Доводилося чути думки, що контрабанда та хабарництво у прифронтових територіях стало вже нормою. Чи стикалися ви з цим або, можливо, щось знаєте?
- В нашому батальйоні цього не було взагалі. Були чутки про ЗСУ, наприклад, що вищий ешелон командування продавав боєприпаси та зброю.Наскільки я знаю, то ситуація з контрабандою та хабарництвом тільки погіршилась. Зараз багато з'явилося елементів, які їдуть на війну заради наживи.
- Як ви вважаєте, чи могла українська армія за рік звільнити території Донбасу? Якщо так, то хто завадив це зробити?
-  Все вирішувалося на вищому рівні. Я вважаю, що на той час, Україна була в змозі закінчити АТО. Після першого котла, було зрозуміло, що є якісь домовленості між Україною та Росією. Далі ситуація складалася не на сторону України. Згадайте хронологію подій і висновки напрошуються самі.
-  Яке ваше ставлення до подій навколо батальйону "Торнадо"?
- Ситуація з "Торнадо" очікувана, тому, що в даному батальйоні присутньо багато націоналістів та футбольних фанатів. Владі такі деструктивні кадри в МВС непотрібні. Я підтримую хлопців з "Торнадо", правда на їхньому боці.
Ультрас Філя: За Україну воюють націоналісти, а керують ліберали та "неосовки" - фото 2
- Чи можете ви назвати головні здобутки та головні проколи нинішньої влади? Щось змінилося в країні після Майдану в плані відношення системи до людини, чи ні?
- Як показав час, то в країні відбулись кадрові зміни, але спосіб ведення політики залишився колишній. Я змін не помічаю. Патріотів так само репресують і це головна помилка влади.
-  Доводилося чути думки, що ультрас, які зараз воюють в АТО, можуть спробувати підбурювати на третій майдан певні політичні сили. Які настрої панують у хлопців?
- Поняття "ультрас" дуже роздуте. Ультрас бувають зовсім різні і це потрібно усвідомлювати. Футбольні фанати, їдуть на війну не заради самої війни, а через свої політичні погляди - основу яких складає націоналізм. Таким чином, футбольний фанат, в більшості випадків, є синонімом слова націоналіст. Я вважаю, що ця влада тимчасова. 
- Затримання українських патріотів за вбивства міліціонерів та "вбивства" Олеся Бузини викликало великий резонанс у середовищі фанатів та націоналістів. Говорять про акції протесту та опір владі. Що думають фанати з цього приводу, які знаходяться на війні та ті, які зараз намагаються змінити Україну в тилу? 
Два останніх активіста (Андрій Медведько та Денис Поліщук) - мої побратими з націоналістичної формації С14. Ми разом пройшли багато через що. Я виріс в цій організації. Активісти доволі значні фігури в націоналістичному русі України і їх необхідно витягати з лап цієї системи. Як у випадку Медведьда-Поліщука, так і в Заверухи, очевидно, що справи шиті білими нитками. Ні в якому разі не можна дати владі проковтнути цих людей, ні Медведька, ні Поліщука, ні Заверуху.
- Яке ставлення у Вас та Ваших побратимів особисто до міністра МВС Арсена Авакова після цих затримань?
- Я вважаю, що Аваков просто публічне лице і по суті вирішує мало що. Інша річ - Паскал (заступник Авакова). Аваков дискридетує себе даними різкими та необдуманими затриманнями та заявами.
Ультрас Філя: За Україну воюють націоналісти, а керують ліберали та "неосовки" - фото 3
- В соцмережах фанатів можна побачити багато записів про третій Майдан? Не боїтеся, що нова Революція може стати причиною розвалу країни?
- Час нової революції буде і я її підтримаю. За Україну воюють націоналісти, але керують ліберали та "неосовки". Україна обов'язково буде сильною державою, але тільки з націоналістичною владою.
- Коли, на Вашу думку, може закінчитися війна на Донбасі?
- Конфлікт буде тривати довго.
- Якою ви бачите Україну через 5 років?
- Зараз непередбачуваний час і точно дати відповідь на це питання складно. Час покаже.
- Яка Ваша головна мета у житті?
- Хай за мене скаже декалог українського націоналіста: "Здобудеш Українську Державу або загинеш у боротьбі за неї"

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme