Казка про великого Ху, катарських шейхів та дідуся Йозефа, якого ледь не з'їли

Жив на світі старий дідусь Йозеф, який спокусився на золото великого Ху, продавши йому футбольне свято

Казка про великого Ху, катарських шейхів…

Ця казочка про шановного президента ФІФА Йозефа Блаттера, якому поставили цугцванг через велику любов до грошей, за які він готовий був віддати навіть власну совість.

Йозеф та футбол

Казка про великого Ху, катарських шейхів та дідуся Йозефа, якого ледь не з'їли - фото 1

Жив на світі старий дідусь Йозеф. Мав він будиночок у казковій країні, де всі жили чесно, поважали закон, дбали про оточуючих і не крали один в одного. Наш Йозеф з дитинства мріяв про багатство, славу та владу. Він вивчився на юриста, намагався працювати журналістом, але найбільше хотів стати футболістом. 

Доля не зробила з нього зірку футболу, підвела майстерність. Він цілих 23 роки грав з любителями у казковій країні, працював у туризмі та в хокеї, але не здавався. Він відчував, що спорт принесе йому славу, гроші та владу, про яку він так давно мріяв.

Спорт також полюбив нашого Йозефа. Йому пощастило організовувати Олімпіаду у Мюнхені, а потім він отримав роботу своєї мрії - у Міжнародній футбольній асоціації, яка керувала світовою грою номер один.

Йозеф був дуже щасливий. Ось вони - гроші, і слава, про яку він так давно мріяв. Але не все було так просто, як йому здавалося.

З приходом Йозефа асоціація була майже банкрутом. Потрібно було не тільки організовувати світові футбольні змагання, але і заробляти гроші. Ось тут Йозеф і побачив шлях, який йому намалювала доля. Одного разу він прокинувся вночі, побачивши віщий сон. Цей сон розповів Йозефу, як йому потрібно діяти, але і попередив, що за ці дії він продасть душу дияволу.

Йозеф не злякався і обрав свій шлях. Він відкривав нові, раніше не бачені горизонти. Ніс гру мільйонів не тільки в казкові країни, але і в землі, де часто панувала бідність, голод та хвороби. Але деякі з цих земель були ще не розвідані великими магнатами з казкових країн, які разом з дідусем Йозефом та футболом підкорювали їх. 

Дідусь Йозеф давав магнатам можливість рекламувати та продавати свою продукцію в країнах, де ніколи про неї не чули. 

Вони щедро нагородили Йозефа за це разом з королями таєменичих країн, куди прийшли магнати та великий футбол.

Йозефа зробили королем світового футболу в обмін на обіцянки, які він роздавав на право і наліво.

Ось вона, слава, про яку так мріяв наш Йозеф.

Великий Ху та скриня Пандори

Казка про великого Ху, катарських шейхів та дідуся Йозефа, якого ледь не з'їли - фото 2

Минали роки, а обіцянки, які давав Йозеф, потрібно було виконувати. Він це робив, хоча і повільно. Йозеф подарував свято футболу таємничій країні ПАР, розвивав гру мільйонів у бідних землях, не ображав заможних жителів казкових країн. Але дідусь Йозеф забув про віщий сон, який наснився йому так давно. Доля готувала для нього ще один вибір. 

Одного дня у його двері зайшов дивний маленький чоловічок. 

"Я великий Ху з країни "Газу і Нафти", - промовив він. Дідусь Йозеф чув про цю країну та неземні багатства великого Ху. Відбулася у них довга розмова, під час якої великий Ху обіцяв Йозефу підтримку та частину своїх багатств в обмін на свято великого футболу у "Газі та Нафті". Дідусь Йозеф любив гроші, але вирішив взяти час на роздуми. Віддавши футбол Ху він мав обдурити чесних людей з казкових країн.

Наступного для у його двері зайшли шейхи з країни "Катової спеки". Вони також спокушали Йозефа неземними багатствами та захистом.

Наш Йозеф тримався, як міг, але таки луснув.  

Побачивши багатства великого Ху та шейхів, дідусь Йозеф подарував їм свято футболу, обдуривши чесних людей, до яких раніше сам належав. Але багатства для нього були дорожчими за людей.

Тоді він не знав, що відкрив скриню Пандори.

Як Йозефа американці з'їли

Казка про великого Ху, катарських шейхів та дідуся Йозефа, якого ледь не з'їли - фото 3

Минали роки, Йозеф старів у багатстві. Чесні люди дивилися на нього косо, коли бачили на вулицях. Про нього писали погані новини. Чесні люди прагнули справедливості. Вони знали про злочини великого Ху, якого так любив дідусь Йозеф. І терпець людей увірвався. Вони вирішили відновити справедливість. 

Чесні утворили союз з країною Америка, яка слідкувала за справедливістю у світі. Вони прийшли до дідуся Йозефа з вимогою, щоб він віддав усі багатства великому Ху та шейхам назад, та встановив справедливість з футбольним святом, яке мали отримати чесні країни. Але дідусь Йозеф настільки полюбив ці багатства, що жадібність його говорила у ньому замість язика та розуму. Він вигнав чесних людей зі своєї оселі та продовжував купатися у славі та грошах.

Тоді чесні люди з американцями вирішили силою встановити справедливість. Вони схопили всіх прислужників дідуся Йозефа, оточили його багатства, притисли великого Ху та шейхів, обіцяючи покарати Йозефа за брехню та несправедливість. Чесні люди давали Йозефу останній шанс зробити все чесно та правильно, інакше він сяде до башти із зачиненими дверима, де його з'їдять.

Дідусь Йозеф дуже злякався і не знав, що йому робити. Він так хотів зберегти владу та багатства, але не знав як. Але головне, дідусь Йозеф нарешті зрозумів свій давній віщий сон про диявола. Тим дияволом був великий Ху, якому він продав душу. Йозеф побачив, що через любов до багатства він зрадив чесних людей, до яких раніше і сам належав. І тепер вони відвернулися від нього, а гроші та слава вже давно не з ним. Дідусь Йозеф залишився один в цілому світі. І все через брехню, любов до грошей, та великого Ху, який полонив його. 

Тепер Йозефа могли заточити у башті або подати на обід. А великий Ху та шейхи, які обіцяли захищати Йозефа, зрадили його.

Старий Йозеф збагнув свою провину і гірко заплакав. Чесні люди обіцяли пробачити йому все і не їсти, якщо він таки встановить справедливість. 

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme