"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас

Depo.ua продовжує цикл публікацій, присвячених фанатським "фірмам" України. Шоста наша розповідь про фанів "Скали" зі Стрия

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас…

Колектив з Другої ліги під назвою "Скала" є досить цікавим та стабільним клубом. Взагалі українська Друга ліга - це, мабуть, наразі найкраще, що є у професійному футболі. Тут команди мають невеличкі (мінімум 5 млн гривень) бюджети, зарплати від 4 до 12 тис. гривень, а також на полях можна зустріти багато цікавих українських гравців. Рубка на полі і мінімум тактики - головна ознака Другої ліги. Свого часу за це в Англії робітничий клас так сильно полюбив футбол. Людям потрібне шоу. І його роблять не тільки гравці, а й фанати.

У Стрию один з кращих фан-секторів на всю Другу лігу. "Offenders", "FBS", "Стрийки" - вони роблять шоу на трибунах.

Фірма "FBS" утворилася у 2009 році. За цей час хлопці брали участь в навколофутбольному житті України. Билися з львів'янами, наприклад.

 Пізніше з'явилася фірма "Offenders". Взагалі стийські фани не були занадто активними у навколофутболі. До 2014 року вони концентрувалися переважно на модульній підтримці клубу. Не дивлячись на те, що сектор стадіону "Сокіл", де вони вболівають, досі з лавочками, це не впливає на їхній рівень. 

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас  - фото 1

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас  - фото 2

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас  - фото 3

Фанати регулярно їздять на виїзди з клубом, клеять стікери. Є у них навіть власний фанатський вісник "Сокіл". Досить організований і симпатичний фан-рух у Стрию.

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас  - фото 4

Якщо говорити про навколофутбол, то у 2014 році "Offenders" провели 8 махачів.

Дві бійкри хлопці з Стрия провели проти Івано-Франківської контори "SDF" - поразки. Билися з хлопцями із Золочева та Дрогобича - легко відгамселили їх. 

Були побиті "Lemberg Defenders", але в кінці року відбулося м'ясилово з новою луцькою конторою "Old Castle". Рубилово 8 на 8 тривало цілих 5 хвилин - гарний час для махачів у такій кількості людей. Перемогу святкували стрийські хлопці.

Велику підтримку навколофутбол у СТрию отримує від діаспори студентів, які навчаються у Львові. Саме Стрий зараз став центральним навколофутбольним містом Львівської області через пасивність контор самого Львова.

Також після початку війни на Донбасі велика кількість ультрас "Скали" відправилися на війну.

Ультрас були у добровольчих батальйонах під Маріуполем, а також у регулярних частинах ЗСУ.

"Стрийки" за "Скалу" та вільний Донбас  - фото 5 

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme