Екс-управляючі "Амстора" Вагоровські налагодили в "ДНР" торгівлю online

Екс-управляючі торговою мережею "Амстор" Володимир і Олександр Вагоровські, які поки контролюють магазини мережі на території так званої "Донецької народної республіки" знайшли можливість збирати гроші з покупців через Інтернет

Про це свідчить низка документів та інтернет-публікацій, які є в розпорядженні "Українських новин".

Для цього підприємці, які намагаються закріпити за собою бізнес рітейлу у партнера Ріната Ахметова Вадима Новинського, створили ще в кінці 2014 року ТОВ "ОЛМОСТ Софтерен".

Засновниками створеної компанії стали цивільна дружина Володимира Вагоровського Валерія Бондаренко (прописана і проживає з чоловіком за адресою м.Київ, вул. Грушевського, 9а), колишній працівник ТД "Амстор" Сергій Черкасов, Дмитро Стрюк, і директор ТОВ "Амстор трейд" Денис Дудкін.

Директором ТОВ "ОЛМОСТ Софтерен" призначений раніше судимий за умисне вбивство Дмитро Стрюк, який зареєстрований у  Донецьку за адресою: бульвар Шевченка, 19А. Зараз він працює в комп'ютерної академії "Шаг" на кафедрі "Розробка програмного забезпечення". ТОВ "ОЛМОСТ Софтерен", за словами співробітників "Амстору", які продовжують працювати в Донецьку, створене для прийому платежів покупців через Інтернет.

Цивільна дружина Володимира Вагоровського Валерія Бондаренко також є мажоритарним акціонером компанії "Діджитал Пеймент Системс", яка володіє платіжним сервісом "Єдиний гаманець W1" для онлайн-розрахунків.

За повідомленнями ЗМІ, СБУ з вересня 2014 розслідує діяльність посадових осіб ТОВ "Діджитал Пеймент Системс", які організували схему, спрямовану на фінансування тероризму: використовуючи розрахункові рахунки підприємства, відкриті в "Приватбанку", налагодили збір коштів для подальшого використання представниками "Гуманітарного батальйону "Новоросія" під виглядом благодійного фонду.

Варто відзначити, що разом з "Єдиним гаманцем" в поле зору СБУ може знаходитися ще один платіжний сервіс - "Інтеркаса".

Справа в тому, що "Інтеркаса" тісно пов'язана з "Єдиним гаманцем". Юридична назва фірми-власника платіжної системи "Інтеркаса" - "Пеймент Технолоджіс". Згідно з базою юросіб Міністерства юстиції, у "Пеймент Технолоджіс" і "Діджитал Пеймент Системс", яку СБУ зараз підозрює у фінансуванні тероризму, однаковий номер телефону, і загальний співвласник - Денис Глінчевський. Більш того, п'ять років тому ці фірми разом розробляли і впроваджували платіжний сервіс "Єдиний гаманець W1".

Денис Глінчевський також є співробітником "Фоксвіппеймент" - компанії, співвласником якої знову таки є Валерія Бондаренко. Через цю компанію, як раніше повідомляло агентство, Вагоровським виводилися гроші з ТОВ "ТД "Амстор".

Зокрема, 24 млн грн, які пішли на покупку квартири на Грушевського.

Раніше повідомлялося, що членам міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" стала відома інформація про можливе фінансування і підтримці терористів на сході України екс-керуючим мережею "Амстор" Володимиром Вагоровський. Депутати направили відповідне звернення Генеральному прокурору України з вимогою перевірити цей факт.

За словами співголови МДО "Депутатський контроль" Геннадія Кривошея, сьогодні органи прокуратури повинні рішуче підходити до припинення діяльності організацій та осіб, які мають відношення до фінансування терористів на Донбасі.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme