Стало відомо, чому кавові зерна варто заморожувати

Заморожування кавових зерен може принести вагомі переваги

Багато фахівців стверджують, що зберігання кавових зерен у морозильній камері недоцільне, оскільки кава може стати вологою і ввібрати запахи сусідніх продуктів, передає depo.ua з посиланням на Food52.

Однак недавнє дослідження, опубліковане в The New York Times, показало, що швидка заморозка зерен сприяє більш якісному варінні кави. Заморожування кавових зерен перед помелом забезпечує більш рівномірне подрібнення зерен. Розмір зерен впливає на швидкість приготування кави, порошкоподібна кава може давати кислуватий смак, а занадто крупна – гіркуватий. Мелена після заморозки кава, як правило, має приємний смак.

Щоб зерна не вбирали аромат інших продуктів, що лежать в морозилці, їх слід класти в герметичну ємність.

Також експерти Food52 рекомендують заморожувати готову каву в контейнері для льоду. Якщо вам потрібно швидко охолодити гарячу каву, замість того, щоб розбавляти її водою, ви зможете просто кинути в чашку кубики кавового льоду. Такі кубики можна додавати у ванільне морозиво.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme