Шеф-кухар вказав на вісім поширених помилок під час приготування стейка

Шеф-кухар одного з найстаріших стейк-хаусів Нью-Йорка Delmonico's Біллі Олива перерахував вісім популярних помилок, яких люди припускаються у процесі приготування стейка

Стейк-хаус Delmonico's відкрився ще в 1837 році й успішно працює до наших днів, передає Depo.ua з посиланням на Business Insider.

Щоб зберігати багаторічний авторитет і радувати клієнтів неперевершеними стравами, у ресторані працюють досвідчені й талановиті кулінари. Серед них і Біллі Олива.

Вісім поширених помилок під час приготування стейка виглядають так:

1. Приготування стейка зі щойно вийнятого з холодильника м'яса. Коли м'ясо занадто холодне, в процесі приготування зовні воно обвуглюється, а всередині ще залишається сирим. Кладіть на сковороду м'ясо кімнатної температури.

2. Приготування стейка на погано розігрітій сковороді. Щоб стейк вийшов соковитим і апетитним, смажити його потрібно тільки на гарячій, дуже добре розігрітій сковороді. Інакше м'ясо вийде сухим.

3. Страх переборщити зі спеціями. Біллі Олива стверджує, що багато людей або використовують дуже мало спецій, або приправляють стейк тільки з одного боку. Експерт радить сміливіше приправляти стейк, використовуючи морську сіль і суміш меленого перцю.

4. Перетримування м'яса на відкритому вогні. Якщо ви готуєте стейк на відкритому вогні, обсмажуйте м'ясо швидко і переміщайте в сторону на сковороду-гриль. Інакше м'ясо обгорить.

5. Перевірка готовності м'яса за допомогою виделки. Коли ви проколюєте стейк виделкою, із м'яса випливає вся кров і аромат.

6. Перевертання м'яса більше одного разу. Просто покладіть м'ясо на сковороду, почекайте, поки воно почне підрум'янюватися, і переверніть лише раз. Якщо ви будете перевертати стейк кожні дві хвилини, ви ризикуєте обшпаритись розпеченою олією.

7. Натискання на м'ясо. Коли ви притискаєте стейк до дна сковорідки, бажаючи швидше його приготувати, ефект виходить такий самий, як і при проколюванні виделкою: витікає жир і кров, а значить зникає смак.

8. Подача стейка одразу ж після закінчення приготування. Щоб м'ясо увібрало в себе всі соки і стало смачнішим, дайте йому трохи відпочити перед подачею.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme