Шеф-кухар вказав на вісім поширених помилок під час приготування стейка
Шеф-кухар одного з найстаріших стейк-хаусів Нью-Йорка Delmonico's Біллі Олива перерахував вісім популярних помилок, яких люди припускаються у процесі приготування стейка
- Весь мир
-
11 октября 2016 23:34
Стейк-хаус Delmonico's відкрився ще в 1837 році й успішно працює до наших днів, передає Depo.ua з посиланням на Business Insider.
Щоб зберігати багаторічний авторитет і радувати клієнтів неперевершеними стравами, у ресторані працюють досвідчені й талановиті кулінари. Серед них і Біллі Олива.
Вісім поширених помилок під час приготування стейка виглядають так:
1. Приготування стейка зі щойно вийнятого з холодильника м'яса. Коли м'ясо занадто холодне, в процесі приготування зовні воно обвуглюється, а всередині ще залишається сирим. Кладіть на сковороду м'ясо кімнатної температури.
2. Приготування стейка на погано розігрітій сковороді. Щоб стейк вийшов соковитим і апетитним, смажити його потрібно тільки на гарячій, дуже добре розігрітій сковороді. Інакше м'ясо вийде сухим.
3. Страх переборщити зі спеціями. Біллі Олива стверджує, що багато людей або використовують дуже мало спецій, або приправляють стейк тільки з одного боку. Експерт радить сміливіше приправляти стейк, використовуючи морську сіль і суміш меленого перцю.
4. Перетримування м'яса на відкритому вогні. Якщо ви готуєте стейк на відкритому вогні, обсмажуйте м'ясо швидко і переміщайте в сторону на сковороду-гриль. Інакше м'ясо обгорить.
5. Перевірка готовності м'яса за допомогою виделки. Коли ви проколюєте стейк виделкою, із м'яса випливає вся кров і аромат.
6. Перевертання м'яса більше одного разу. Просто покладіть м'ясо на сковороду, почекайте, поки воно почне підрум'янюватися, і переверніть лише раз. Якщо ви будете перевертати стейк кожні дві хвилини, ви ризикуєте обшпаритись розпеченою олією.
7. Натискання на м'ясо. Коли ви притискаєте стейк до дна сковорідки, бажаючи швидше його приготувати, ефект виходить такий самий, як і при проколюванні виделкою: витікає жир і кров, а значить зникає смак.
8. Подача стейка одразу ж після закінчення приготування. Щоб м'ясо увібрало в себе всі соки і стало смачнішим, дайте йому трохи відпочити перед подачею.
Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua
Все новости на одном канале в Google News
- 18:03Виталий Кличко наградил мэра Парижа Анн Идальго знаком отличия "За содействие обороне Киева"
- 16:19Инвестиции, несмотря на войну: Метинвест Ахметова вложил почти 300 млн грн в обновление оборудования Запорожкокса
- 15:34"Украинская команда" передала батальону "Свобода" большие дроны-самолеты с пожеланиями оккупантам от украинцев Видео
- 15:31Харьковский суд российской шпионке, работавшей в учебном заведении, дал 8 лет тюрьмы ФОТО
- 15:18Украинский волейбольный клуб, который в последних турах польской Плюс Лиги крушит всех соперников, сыграет очередной матч: Где смотреть трансляцию Видео
- 13:43Бескомпромиссный флагман: 5 причин купить Galaxy S24 Ultra PROMO
- 11:14Обсудят не только блокаду границы: Шмыгаль и Туск встретятся в Варшаве
- 11:01В Минэнерго рассказали, готовят ли повышение тарифов на электричество
- 09:54Байден немного опережает Трампа в предвыборном опросе
- 09:53На деоккупированной территории возле Харькова на мине подорвался мужчина
- 08:48 Обстрелы на Харьковщине: Синегубов сообщил о 2 убитых и 20 раненых ФОТО
- 08:04Оккупанты атаковали Украину ракетами и ударными дронами
- 07:41Оккупанты дважды за ночь "Шахедами" обстреляли Харьков: Куда попали
- 07:36В Харьковской области оккупанты убили 12-летнего ребенка ФОТО
- 07:15Запорожье подверглось атаке дронов, ранены две женщины
- 16:40Победа сборной Украины над Исландией принесла команде Реброва девять с четвертью миллионов евро
- 16:29Во Львове открывается выставка о Героях сегодняшнего дня "Из пламени родились"
- 15:46В "Дронарне" запустили новый курс для инженеров БПЛА при поддержке FAVBET Tech PROMO
- 15:25"Хватит ограждать дома Шуфрича и Медведчука!" - УДАР требует от центральной власти открыть киевлянам доступ к озеру Министерка ФОТО