UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Що готують на Новий рік в різних країнах світу

У кожної нації свої кулінарні традиції. Схожі вони в одному: усі блюда на святковому столі наділені особливими змістом і значенням

Що готують на Новий рік в різних країнах…

Пропонуємо подивитися, що ж готують на новорічні свята люди по всьому світу, якщо збираються за столом.

ДАНІЯ

Данці на стіл традиційно подають смаженого гусака, фаршированого сухофруктами, або запечену свинину з картоплею і червоною капустою. На десерт - грютце - рисова каша з густим солодким ягідним киселем і смаженим мигдалем. П'ють ґльоґ і пиво.

НЕПАЛ

У Непалі, де сповідують індуїзм, Новий рік відзначають в середині квітня. Називається це свято Біскет Джатра. Відзначають його не так застіллям, скільки видовищними театралізованими виставами з шумом музичних інструментів. Їдять в цей день непальці традиційні страви індійської і тибетської кухонь. Найпопулярніше - дав бат, готується з сочевиці, помідорів, цибулі, імбиру, рису і прянощів.

ІТАЛІЯ

Що готують на Новий рік в різних країнах світу - фото 1

У багатьох європейських країнах сімейним і застільним є католицьке Різдво, а Новий рік відзначають на галасливих вуличних гуляннях. Тому одні й ті ж страви характерні для обох цих свят. В Італії свиняча ковбаса котекіно обов'язково готується господинями власноруч. Подається до столу, як правило, з сочевицею - символом довголіття, здоров'я і благополуччя.

МЕКСИКА

Мексиканці люблять пряні і гострі страви, до застілля подаються ромерітос (основні інгредієнти - креветки і картопля), фарширована індичка, кукурудза, боби і солодка випічка. З напоїв віддають перевагу легким винам, пуншу і текілі.

АНГЛІЯ

Традиційна їжа на столах англійців: фарширована індичка з овочевим гарніром і пудинг на десерт. Готується він з хлібних крихт, борошна, сала, родзинок, яєць і різних прянощів. Перед подачею десерт обливають ромом, підпалюють і палаючим ставлять на стіл.

В'ЄТНАМ

У В'єтнамі новорічне свято називається Тет і відзначається за місячним календарем. Він щорічно переміщується між двадцятими числами січня і лютого. Святкові страви традиційно готуються з рису і м'яса. Наприклад, свинина в кокосовому молоці або пиріг бань чунг (в листя бамбука загортають суміш з рису і свинини і обсмажують).

ФРАНЦІЯ

Яке ж французьке застілля без традиційних устриць, бутербродів з фуа-гра, сирів і, звичайно ж, французького вина!

ЯПОНІЯ

Японці вірять, що каштани приносять успіх у справах. Тому їх додають в різні страви: і в гарніри, і в десерти. Наприклад, в тістечка моті з відвареного рису. Також на новорічному столі присутні морська капуста, горох, боби і ікра оселедця.

НІМЕЧЧИНА

У Німеччині на стіл обов'язково подають яблука і горіхи. Перші вважаються плодами пізнання добра і зла, другі символізують таємниці й труднощі життя. Яблука з горіхами або запікають і додають в десерти, або фарширують ними м'ясо і птицю.

США

У штатах, як і в багатьох західних країнах, традиційною стравою святкового столу вважається фарширована індичка. Але готують її тут особливим чином. Фарширують всім, що знайдеться в холодильнику: хлібом, сиром, чорносливом, часником, квасолею, грибами, яблуками, капустою.

ЧЕХІЯ

Обов'язкове прикраса новорічного столу і гордість господарок - ніжний листковий рулет з яблуками - штрудель. Він подається з морозивом, вершками або варенням. В іншому в Чехії новорічний стіл простий, але ситний: суп, риба, перлова каша.

ПОРТУГАЛІЯ

Що готують на Новий рік в різних країнах світу - фото 2

Виноград обов'язково повинен бути на столі. Португальці вважають його символом достатку і щасливого сімейного вогнища. Тому з боєм годинника опівночі вони з'їдають дванадцять виноградин, з кожною з яких загадують бажання.

ПОЛЬЩА

Польська традиція полягає в тому, що на новорічному столі має бути рівно 12 різних страв. І при цьому ніякого м'яса. Супи, каші, картопля, галушки, випічка. А на чолі столу - риба: заливна, запечена, смажена. Тут вона вважається символом сімейного благополуччя.

НІДЕРЛАНДИ

Головне новорічне блюдо для голландців - пончики, підсмажені у фритюрі і посипані цукровою пудрою. В основні страви в це свято додаються солоні боби - ще одна національна голландська їжа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme