Чотири переваги рослинної дієти

Рослинна дієта – це вживання сирих, варених або приготованих на пару овочів, фруктів, горіхів, цільнозернових продуктів і мінімум м'яса в раціоні

Учені з Коледжу Сіммонс в Бостоні та Гарвардської школи громадської охорони здоров'я пролили світло на користь скорочення споживання м'яса і зосередженості на рослинному раціоні, передає Depo.ua з посиланням на Care 2.

Чотири причини їсти більше продуктів рослинного походження:

Не треба підраховувати калорії. Овочі, фрукти й цільнозернові продукти можна їсти, не звертаючи уваги на розмір порції. Ці продукти низькокалорійні і багаті на клітковину, тому приносять тривале відчуття ситості, не додаючи зайвих калорій.

Знижується ризик розвитку діабету. Дослідження показують, що люди, які вживають рослинну їжу, мають більш низький ризик розвитку діабету другого типу у порівнянні з тими, хто їсть продукти тваринного походження, такі як яйця, м'ясо і молочні продукти. Це пов'язано з тим, що рослинна дієта забезпечує організму клітковину, антиоксиданти і зводить до мінімуму споживання насичених жирів.

Знижується кров'яний тиск. Високий кров'яний тиск підвищує ризик розвитку інсульту і хвороб серця. Рослинна дієта допомагає знизити тиск і захистити своє здоров'я.

Рослинна їжа покращує здоров'я шкіри. Фрукти й овочі багаті на поживні речовини, які підвищують вироблення колагену, покращують здоров'я шкіри і знижують ризик розвитку раку шкіри.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme