ЄС виходить на світовий ринок цукру

Скасування експортної квоти на цукор може вивести ЄС на важливий для України світовий ринок, але не приведе до зниження ціни

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Farming UK.

Скасування експортних обмежень допоможе Європейському Союзу вийти  на світовий ринок цукру. Ціни на цукор в ЄС впали до рівня світової ціни, це оцінюється  більше як на 40% порівняно з 2013 роком. Однак, конкуренція між виробниками цукру збільшується. Після анулювання експортної квоти на цукор, така конкуренція проявиться по іншому.

"Загальне припущення, що скасування квоти на цукор в ЄС до жовтня 2017 року матиме тільки позитивний ефект для покупців цукру, занадто добре, щоб бути правдою", — говорить Рууд Шерз, аналітик Rabobank.

Покупці цукру повинні знати, що високі ціни у світі на цукор можуть викликати регіональну герметичність харчування, що, у свою чергу, викличе зростання ціни на цукор. Важливим моментом також є  те, що вплив світового ринку цукру на ринок ЄС може значно посилитися.

В 2010-15 роках на світовому ринку цукор був у достатній кількості, навіть у надлишку. Проте, так як в минулому сезоні його баланс змістився, попит перевищив пропозицію. Відповідно, якщо поставки скорочуватимуться, то ціна на цукор буде зростати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme