Жіноча збірна України з важкої атлетики стала кращою у Європі

Національна жіноча збірна України стала кращою на континенті за підсумками чемпіонату Європи, який завершився у Тбілісі

Про це повідомили у Федерації важкої атлетики України, пише depo.ua.

Зокрема, за результатами загальнокомандного заліку українська жіноча збірна посіла перше місце в Європі, друге місце дісталося команді Росії і третє - Польщі.

Так, на континентальній першості українки Юлія Паратова в категорії до 53 кг і Юлія Калина у категорії до 63 кг заробили по три золоті медалі.

18 квітня 19-річна Анастасія Лисенко дебютувала на континентальній першості - в категорії понад 75 кг три срібних медалі: "мале" срібло у ривку - 126 кг, "мале" срібло в поштовху - 154 кг і "срібло" в сумі - 280 кг.

Ще 4 важкоатлетки увійшли до десятки найсильніших: Яна Дяченко в категорії до 48 кг, Марія Хлян - до 69 кг і Ганна Козенко - до 75 кг посіли 6-е місце на турнірі, Ірина Деха в категорії до 75 кг - на 8-му місці.

"Це перше чемпіонство для української збірної команди з важкої атлетики більш ніж за 20 років. Останній раз наша команда лідирувала в Європі у 1994 році", - зазначили у Федерації.

Нагадаємо, 18 квітня українець Олег Прошак на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики у Тбілісі завоював 2 золота (у поштовху та багатоборстві) і бронзу у ривку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme