Як Підгрушна врятувала жіночу естафету в США

Україна здобула "срібло" в жіночій естафеті у Преск-Айлі завдяки хитрості капітана Підгрушної

Як Підгрушна врятувала жіночу естафету в…

Збірна України виходила на естафету 8-го етапу Кубка світу в Преск-Айлі другим номером у стартовому листі. 

Тренерський штаб на чолі з Велепецом обрав розумну тактику. Першим номером вже звично для себе бігла Ірина Варвинець, яка показала непогану стрільбу (по 1 промаху у лежці і стійці), але зберегла для України другу сходинку, поступившись 4 секундами представниці Швейцарії. 

Наталя Бурдига, якій передала естафету Варвинець, на етапі в Преск-Айлі демонструвала значний прогрес. Після невдалих спринтів в Антхольці (58 місце) і Кенморі (55 місце) Бурдига в Преск-Айлі показала чудову швидкість і посіла 26 місце, яке стало для неї кращим індивідуальним результатом в нинішньому сезоні. Також у гонці переслідування вона була 28-ю.

Стабільний хід Бурдиги був і в естафеті. Чотири промахи у стрільбі, але непогана швидкість дозволили Бурдизі не сильно програти фаворитам і прийти на фініш на 4-й позиції з 29-секундним відставанням від 1 сходинки 

Далі за справу взялася Юлія Джима, яка за рахунок хорошої стрільби (1 промах) вдалося зберегти 4 сходинку з відставанням в першої на 30-секунд. 

Саме на третій зміні естафети фантастичну швидкість і стрільбу продемонструвала зірка біатлону Габріела Соукалова, яка практично забезпечила "золото" Чехії, випередивши на ньому Росію і Францію. Вероніка Віткова довела справу до логічного завершення.

Але для України останнє коло було вирішальним.  Четвертою стартувала лідер збірної Олена Підгрушна. 

Здавалося, що головна боротьба в Олени буде за "бронзу", оскільки чешка Віткова, француженка Брайза та росіянка Шумілова показували хороший хід. Вирішальним моментом стала жахлива стрільба росіянки Шумілової (5 промахів). Після останньої стрільби Підгрушна, яка також не ідеально відстріляла (5 промахів, витративши на обидві стрільби по 1 хилині) обійшла росіянку, котра пішла на штрафне коло, і боротьба за медалі велася між нею, полячкою Гузик і німкенею Хорхлер. Француженка Брайза стріляла повільно і невдало, тому вибула з боротьби.

Підгрушній досить легко вдалося обійти Гузик і випередити її на 2 секунди. Але боротьба з німкенею видалася на славу. Підгрушна на фініші змогла випередити німкеню на 2 сотих секунди, відставши від першої сходинки на 25,2. Після останньої стрільби Підгрушна програвала Хорхлер 30 секунд. Але яку швидкість показала українка і як підсіла німкеня.

Цей успіх, як і весь сезон для Підгрушної, - справжня фантастика. Оскільки людина пропустила минулий сезон, а у нинішньому демонструє фантастичні показники, особливо на останньому колі. Причому двічі Підгрушна залишала з носом збірну Німеччини. Вперше у Рупольдінгу, коли Україна здобула "золото" в естафеті завдяки хитрості Підгрушної у боротьбі з Дальмаєр. Тепер вирвали "срібло" у Преск-Айлі.

Після 8-го етапу Кубка світу Україна очолила жіночий естафетний залік.

Як Підгрушна врятувала жіночу естафету в США - фото 1

А в Кубку націй ми посідамо 5 сходинку, випереджаючи Росію.

Як Підгрушна врятувала жіночу естафету в США - фото 2

Ну і результати естафети.

Як Підгрушна врятувала жіночу естафету в США - фото 3

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme