Як Маркевич виставив Коломойського "дурнем"

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич вирішив піти у відставку посеред сезону, не дивлячись на те, що його контракт з клубом розрахований ще на два роки. Такий крок зашкодить Коломойському не тільки у спортивному, але і в політичному плані

Як Маркевич виставив Коломойського "дурн…

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич - людина далеко не дурна. Він ще у міжсезоння "зливав" інформацію у ЗМІ про необхідність підсилення, переговорах з Коломойським, важкий сезон "Дніпра". Одним словом - перекладав вину за сьогоднішні невдачі команди (5 очок після 4 турів) на власника Ігоря Коломойського. Маркевич знав, що у наступному сезоні буде біда. Особливо після того, як з футболістам не дали преміальних за вихід у фінал Ліги Європи. Він відчував атмосферу в команді, з якої лідери хочуть втекти, а деякі, як Коноплянка - вже пішли. 

Сьогодні Маркевич зробив Коломойському "шах". Він вирішив подати у відставку.

"Я зі Стеценком (гендиректор "Дніпра") переговорив годину тому, щоб ми вирішили це питання. Поки я тільки сповістив його. Як буде далі, я поки не знаю. Але я попросив, щоб ми припинили співпрацю", - каже Маркевич у ЗМІ.

Логічно, що цю відставку у "Дніпрі" мають відкласти щонайменше до зимової перерви. Вони не можуть зробити інакше на старті сезону, бо це нелогічно - тренера немає ким замінити і Маркевич це знає. Хоча, в команді Коломойського може бути все. Але те, що ця інформація потрапила у ЗМІ, підтверджує лише один меседж до суспільства: У всьому винен не я, а Коломойський". Перед цим була прес-конференція після матчу з "Динамо", на якій Маркевич пожалівся, що футболісти вимагають збільшити зарплату або відпустити.

"Як я можу керувати командою, якщо футболісти кажуть, що хочуть піти? Відкрито заявляють: "Або піднімайте нам зарплату, або відпустіть". Ну і з ким далі працювати? Мені теж йти?", - казав він.

Тренер "Дніпра" має свою міні-армію журналістів, до яких, по старій дружбі, звертається, коли потрібно запустити якусь інформацію в інформполе. Так було у часи, коли він покидав "Металіст" і Курченко не виділяв гроші.

Але зараз інформація про відставку Маркевича зашкодить Коломойському, котрий дійсно влаштував справжній розпродаж "Дніпра", не стільки у спортивному, скільки у політичному плані.

Попереду місцеві вибори. Нардепа Бориса Філатова, який є близьким до олігарха, ловили телекамери телеканалу Коломойського "2+2" під час матчу УПЛ з "Динамо" (1:2). Коломойський, мабуть, як і Ахметов прагне використати бренд "Дніпра" у політичних цілях. Але, на відміну від донецького, олігарх дніпропетровський увійшов в режим жорсткої економії. А так не буває. За піар потрібно платити. 

Після "зливу" інформації про Маркевича у головах фанатів та суспільства надовго поселиться думка, що у Коломойського фінансові проблеми і він поганий менеджер. По рейтингах наближених до нього політиків це також може вдарити.

Маркевича, скоріше за все, не відпустять зараз, бо це самогубство для "Дніпра". Контракт тренера з клубом діятиме ще два роки. Але після цих подій ніхто не скаже у бік тренера жодного кривого слова, а от Коломойський справедливо стане цапом відбувайлом. 

А от майбутнім роботодавцям Маркевича слід дуже добре подумати, як убезпечити себе від інформаційних атак тренера, який, мабуть, сьогодні є єдиним в Україні, що вміє вести інформаційну війну за себе.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme