Шевченко стане помічником Фоменка з "особливих доручень"

Сьогодні Андрій Шевченко став помічником головного тренера збірної України Михайла Фоменка

Шевченко стане помічником Фоменка з "осо…

Як ми і писали ще кілька місяців тому, Шевченко у тренерському штабі збірної України замінив Олександра Заварова. Останній відзначився тим, що дав інтерв'ю ТК "Футбол" після матчу "Динамо" - "Шахтар", сказавши, що Ярмоленко опустився в його очах після кинутої на поле футболки Степаненка. Після цього його робота у збірній була нелогічною, оскільки сказано це було перед важливими матчами проти Словенії.

Але Заварова, як розповіли на прес-конференції у Будинку футболу, не звільняли. Навпаки, як сказав екс-виконавчий директор ФФУ і голова атестаційного комітету Володимир Генінсон, йому пропонували лишитися у штабі збірної і ФФУ, але відповіді від Заварова досі немає. 

Михайло Фоменко у свою чергу відзначив, що він ніколи не звільняв і не буде звільняти своїх помічників. 

Якщо говорити про Андрія Шевченка, то жодних подробиць його роботи і функцій у штабі збірної на представленні журналісти не почули. Президент ФФУ Андрій Павелко, головний тренер Михайло Фоменко та сам Андрій Шевченко тактично йшли від відповідей на провокаційні питання. 

Журналістів цікавив термін контракту Андрія Шевченка. Відповіді на це ніхто не дав. Також не сказали, чи буде "Шева" їздити на перегляди українських футболістів на Росію, де грає досить багато якісних гравців, зокрема "збірник" Зінченко, а також потенційні кандидати - Бутко, Кулаков, Девіч. Замість Шевченка відповідь на це питання давав Андрій Павелко, але він тактично переставив акценти, давши зрозуміти, що всі гравці важливі для збірної.

Навіщо збірній України Шевченко

Легендарний екс-футболіст, який ніколи не працював тренером і нещодавно отримав Pro-диплом УЄФА у збірній? Що це? Дуже часто доводилося чути таке питання. Зокрема, люди підозрюють, що дане рішення - політичне. 

Але варто сказати, що Шевченко далеко не гірший від Олександра Заварова, навіть попри те, що останній мав досвід головного тренера, а "Шева" досі "студент" тренерського цеху. У тренерському штабі все вирішує Михайло Фоменко. Шевченко ж матиме можливість вчитися, виконуючи завдання більш досвідчених колег. Також у нього є розуміння гри і зв'язки у світі футболу. Вони можуть знадобитися ФФУ. З чогось варто ж починати.

Як довго Шевченко працюватиме у збірній України?

За даними depo.ua, контракт з тренерським штабом розрахований до завершення Євро-2016. І це попри те, що у ФФУ кажуть, що Фоменко може продовжити працювати зі збірною і після ЧЄ-2016. Тут все залежить від виступу команди. 

Контракт з Шевченком також розрахований до кінця липня 2016-го. У помічника не може бути контракт терміном довший за головного тренера.

Що буде далі?

Існує велика імовірність, що у нинішньому складі тренерським штаб збірної продовжить працювати і після ЧЄ-2016. Якщо піде Фоменко, то Шевченко цілком може очолити збірну. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme