У Росії хочуть залучити зеків до будівництва об'єктів для ЧС-2018

Депутат Держдуми Олександр Хінштейн розробив поправки, які дозволять працевлаштувати засуджених на підприємствах далеко від виправних установ

Про це пише depo.ua з посиланням на "Комерсант". Його ініціатива поки не оформлена в законопроект.

Депутат вважає, що праця засуджених можна використовувати в рамках будівництва об'єктів та інфраструктури до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії. "Крім того, вони зможуть трудитися в лісовій промисловості або займатися очищенням лісу", - вважає парламентарій.

Дія пропонованої норми поширюється на ув'язнених, які відбувають покарання у колоніях-поселеннях, і на осіб, засуджених до примусових робіт. За даними ФСВП на 2015 рік, в 128 колоніях-поселеннях відбувають покарання 39414 осіб, пише газета.

Питання з житлом для таких засуджених єдинорос пропонує вирішити шляхом створення ізольованих ділянок, що функціонують як колонії-поселення за межами виправної колонії.

"Наприклад, якщо підприємство зацікавлене залучити на роботу ув'язнених і у нього є гуртожиток, засуджені можуть жити в цьому гуртожитку, але за умови, що воно буде належним чином обладнане і отримає охорону ФСВП", - сказав газеті Хінштейн.

ФСВП підтримує ініціативу Хінштейна. "Ми обговорювали, як можна привести бізнес в колонії, щоб були нормальні зарплати та заняття, за які, скажімо так, звичайний громадянин не візьметься. Потрібно, щоб ми могли на об'єкт засуджених доставляти і не кожен день возити, а створювати умови роботи на конкретному підприємстві", - заявив перший заступник директора ФСВП Анатолій Рудий.

За його словами, на підтримку ідеї виступила і уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова, яка запропонувала використовувати засуджених, зокрема, для очищення лісів від сухостою.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme