Суркіс прокоментував рішення УЄФА про покарання "Динамо"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував рішення УЄФА про покарання "Динамо" двома домашніми матчами без глядачів в єврокубках

Контрольно-дисциплінарна та етична інстанція УЄФА завершила розслідування інциденту з бійкою вболівальників під час матчу третього туру Ліги чемпіонів УЄФА між київським "Динамо" та "Челсі", пише depo.ua з посиланням на прес-службу "Динамо".

КДЕІ УЄФА зобов'язала "Динамо" провести два наступних домашніх матчі в єврокубках за порожніх трибун, а також присудила умовну заборону на присутність глядачів на третій поєдинок із випробувальним терміном у три роки. Окрім цього, на клуб накладено штраф у розмірі 100 тисяч євро. Цей вердикт може бути оскаржений в Апеляційній інстанції УЄФА, й клубні служби вже готують відповідне звернення.

"Ми дуже засмучені цим рішенням та вважаємо подібне покарання занадто суворим, тому обов'язково будемо подавати апеляцію, – заявив президент "Динамо" Ігор Суркіс в коментарі офіційному сайту. – Ми зробимо все можливе, щоб як мінімум скоротити кількість матчів без глядачів".

"Ми, як і раніше, вважаємо, що даний інцидент став наслідком провокації, але в той же час чудово розуміємо стурбованість УЄФА, який докладає величезних зусиль для боротьби з насильством на трибунах та будь-якими формами дискримінації, – зазначив Ігор Суркіс. – І ми повністю підтримуємо УЄФА в цьому".

"Дуже шкода, що у вирішальному матчі групи проти "Маккабі" ми можемо залишитися без підтримки наших чудових уболівальників. У кожному матчі команда грає в першу чергу заради них, б'ється від першої й до останньої хвилини. Тому вдвічі прикро, що на тлі завжди чудової підтримки збоку справжніх фанатів київського "Динамо" на трибунах знайшлися ті, хто завдали настільки серйозного удару по амбіціях та іміджу клубу", – наголосив президент "Динамо".

"Нам буде набагато важче вирішувати високі завдання, якщо ми будемо отримувати підніжку від тих, на кого, навпаки, хотіли би спиратися у важку хвилину або з ким хотіли би розділити радість у моменти тріумфу, – додав Ігор Суркіс. – Повторюся, наша команда буде битися заради своїх фанатів у кожному матчі. А ось їм битися – не треба! Філософія підтримки київського "Динамо" має бути зовсім іншою. Ми всі хочемо отримувати на футболі лише позитив та відчувати єднання команди, клубу та вболівальників".

"Ця ситуація має стати уроком для всіх! Від імені клубу я обіцяю зробити все можливе, щоб подібне більше не повторилося під час матчів київського "Динамо". Закликаю всіх – і, в першу чергу, самих уболівальників, до яких ми ставимося з великою любов'ю та повагою – допомогти нам у цьому", – підсумував Суркіс.

Нагадаємо, що УЄФА покарав "Динамо" матчами без глядачів за побиття темношкірих фанів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme