Суркіс придумав хитрий план, як зіграти плей-офф з глядачами

Київське "Динамо" готує апеляцію на рішення УЄФА щодо побиття темношкірих фанів на "Олімпійському"

Суркіс придумав хитрий план, як зіграти…

Сьогодні УЄФА таки покарав "Динамо" за побиття темношкірих фанатів під час матчу з "Челсі"

Два найближчі домашні матчі в єврокубках команда Сергія Реброва проведе без глядачів. Ще на один домашній матч поширюється відкладене покарання з випробувальним терміном три роки. Також "Динамо" має сплатити 100 тис. євро.

Тобто кияни мають провести можливий матч плей-офф Ліги чемпіонів, куди "Динамо" вже майже потрапило, за порожніх трибун.

Але Суркіс схоже заздалегідь придумав, як пом'якшити покарання.

План Суркіса

Вердикт по інциденту з побиттям темношкірих фанів мали оголосити ще 27-го жовтня. Але в УЄФА вирішили детальніше розібратися в ситуації, направивши у Київ спеціального інспектора. Потім рішення мали озвучити 19-го листопада, але знову перенесли. Воно з'явилося лише 25-го листопада - майже місяць пройшов. За цей час була вироблена спільна стратегія. Керівництво "Динамо", НСК "Олімпійський" та навіть президент України Петро Порошенко разом говорили про російський слід у побитті фанів. 

"Динамо" готувало докази відсутності расизму у діях хлопців, що били темношкірих, а також нанесло на ігрову форму "No To Racism", щоб пропагувати боротьбу з расизмом, на яку УЄФА витрачає великі кошти. 

Паралельно опрацьовувався сценарій дій після прийняття рішення Контрольно-дисциплінарним комітетом УЄФА. 

В "Динамо" знали, що рішення буде суворим відразу. Якби УЄФА ухвалив м'яке рішення - це було б підозріло, враховуючи те, що Григорій Суркіс є віце-президентом УЄФА. Тому наразі покарання від УЄФА виглядає досить суворим. Але в "Динамо" вже заявили, що будуть подавати апеляцію. Ігор Суркіс впевнений, що побиття темношкірих не було расизмом. 

Зібрані докази і пропаганда боротьби з расизмом, цілком можливо, дозволять "Динамо" пом'якшити своє покарання після розгляду апеляції. І до УЄФА претензій нема, мовляв, покарали суворо відразу, але "Динамо" знайшло необхідні докази своєї правоти. Наприклад, замість двох матчів без глядачів і одного "умовного" буде лише один матч за порожніх трибун проти "Маккабі" і два умовних. Це дозволить киянам у плей-офф ЛЧ грати з фанатами на трибунах. 

Лише час покаже, як воно буде насправді.

От тільки з тими людьми, які дійсно клуб підставили, розбиратися, схоже, в керівництві "Динамо" не хочуть. Дивно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme