Шуфрич нацькує "тітушок" на українських ультрас

Фанатам забороняють вивішувати червоно-чорні прапори та співати пісні про Путіна під час матчів ужгородської "Говерли", власником якої є колишній регіонал Нестор Шуфрич

Шуфрич нацькує "тітушок" на українських…

В клубі екс-регіонала та нардепа від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича виник черговий конфлікт. До проблем із виплатою зарплат, натяками на "договірні матчі", які лунають у ЗМІ, додався конфлікт з ультрас клубу. 

Причому вирішувати його родина Шуфричів вирішила за допомогою старого перевіреного способу - тітушками.

Фанати проти Шуфричів

Ультрас написали гнівного листа  на адресу керівництва клубу, мовляв, їм забороняють вивішувати на секторах червоно-чорні прапори, співати пісні про Путіна, палити файери, а на сектор можна буде потрапити лише за списками. Фанати кажуть про тиск з боку керівництва клубу, якому вже не вперше поперек горла стоїть патріотизм закарпатців.

У 2011 у фанатів виник конфлікт з сімейством Шуфричів (Іван - почесний президент, Нестор - власник, син Олександр - нинішній віце-президент). Команду вирішили перейменувати із "Закарпаття" у "Говерла-Закапаття". Це дуже не сподобалося ультрасам. Вони писали листи до керівництва, але все було марно. Згодом клуб став "Говерлою", але в середовищі ультрас його і досі називають "Закарпаттям". 

Загострення конфлікту

До Майдану та війни на Донбасі протиріччя між фанатами "Говерли" та Шуфричами не були настільки серйозними, якими стали відразу після політичних подій. Фанати зайняли проукраїнську позицію на Майдані у боротьбі з владою, яку у той час представляв власник "Говерли" Нестор Шуфрич.

Один з хлопців зі спільноти фанів, який є адміністратором групи "закарпатців" у соцмережах, повідомив нам про те, що велика частина ультрасів наразі на війні. Разом з фанатами інших клубів ці хлопці ведуть війну проти російської агресії. А у цей час Нестор Шуфрич одягає "колорадську стрічку" та сидить у Раді в складі "Опозиційного блоку". 

Шуфрич нацькує "тітушок" на українських ультрас - фото 1

Перші ластівки конфліку з'явилися ще навесні 2014 року. Тоді керівництво "Говерли" боролося з патріотичними речівками, які лунали із секторів фанів. Вони називали їх політичними. Діяли за такою самою схемою, як і Ахметов у "Шахтарі". Фанатам, які не погоджувалися, погрожували не пускати на сектори. Але не вийшло, тому восени 2014 керівництво клубу, погрожуючи санкціями, вимагало від фанів не використовувати піротехніку та політичні лозунги, мовляв, це шкодить іншим людям, які ходять на футбол. 

Шуфрич наймає "тітушок"

Шуфрич нацькує "тітушок" на українських ультрас - фото 2

Нам вдалося зв'язатися з одним із фанів "Говерли" Олександром Гунським. Він розповів цікаві речі, які роблять Шуфричі проти фанатів. За його словами, після того, як позиція фанатів не була почута і тиск з боку Шуфричів щодо кричалок та прапорів не увінчався успіхом минулого разу, власники почали наймати "тітушок".

"Під виглядом стюардів та звичайних глядачів на стадіоні з'являються "тітушки", які стоять поруч із сектором, демонструють шокери та дубинки. Якщо кинемо файер на поле - може бути бійка прямо на секторі, або після матчу. Така картина під секторами вже не вперше. А на наступний матч з "Дніпром" ультрас взагалі хочуть не пустити. І це у той час, коли організатор наш та хлопці на війні", - розповів він.

Позиція керівництва "Говерли"

Віце-президент Олександр Шуфрич, до якого нас відіслав менеджмент "Говерли", говорити на цю тему відмовився. Мовляв, він не чув нічого про "тітушок" і поки що не бачив листа фанатів, а всі проблеми вирішуватимуться діалогом.

Що зроблять фани

За словами представника ультрас Олександра, вони будуть вболівати за команду і далі, спробують потрапити на стадіон в матчі останнього туру проти "Дніпра", щоб подарувати глядачам шоу з інших секторів. В майбутньому, якщо керівництво клубу і надалі вестиме війну проти них, вони можуть "об'єднатися з дружніми колективами", розпочавши акцію на стадіонах проти Шуфричів.

"Подивіться на що вони перетворили наш славетний клуб. Гравцям грошей не платять, команда може припинити своє існування, стадіон порожній, а вони до нас причепилися", - каже він.

Тому в майбутньому на нас чекає "Закарпатська ультрас революція". Особливо тоді, коли всі хлопці повернуться з війни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme