Як відсторонення Платіні може вдарити по Україні

Президента УЄФА і віце-президента ФІФА Мішеля Платіні відсторонили від роботи на 90 днів, але лише у ФІФА

Як відсторонення Платіні може вдарити по…

Таке рішення Комітет з етики ФІФА прийняв також щодо президента ФІФА Йозефа Блаттера та генсека Жерома Вальке.

Стосовно Платіні ведеться розслідування з приводу платежу на суму 1,8 мільйона євро, яку функціонер отримав від Блаттера. 

Президент УЄФА запевняє, що ці гроші він отримав згідно контракту з ФІФА, щоправда не пояснює, чому цей контракт був укладений і що то за робота така була.

Український Інтернет сколихнувся через ці новини. Більшість користувачів та відвідувачів спортивних ресурсів розпереживалися: "Платіні більше не президент УЄФА, хто ж буде замість нього рулити".

Хочеться відразу всіх заспокоїти - Платіні відсторонили від роботи у ФІФА. В УЄФА він продовжить працювати на посаді президента.

Звісно, через розслідування під загрозою опинилася репутація Платіні та його амбіції на крісло президента ФІФА.

Голова УЄФА вже сказав, що Комітет з етики ФІФА зробив все, щоб зашкодити його репутації.

Йозеф Блаттер намагається зробити все, щоб головний фаворит лютневих виборів президента ФІФА зійшов з дистанції, а Заходу довелося шукати нового менеджера. 

Можна з упевненістю сказати, що Платіні та Блаттер знають забагато правди, тому навряд чи будуть "топити" один одного. Хоча, можливо Блаттеру вже стало всеодно, і він готовий "втопити" і себе, і Платіні. 

Швейцарська прокуратура та ФБР продовжують розслідування щодо діяльності ФІФА. Клубок корупційних схем потроху розплутується, у процес залучені навіть світові лідери, ставки підняті, а на кону стоять величезні суми і влада. 

Чи втримається Платіні? Скоріше за все, що втримається. У Заходу немає альтернативи, тому слідству буде вигідніше "зам'яти" справу француза, якщо, звичайно, він не сильно нагрішив. Бо тільки в Україні немає рівня грішності, після досягнення якого процес вже не зупинити. В нас можна все, а в Європі доведеться відповідати.

Але "зам'яти" потрібно до 26 жовтня - саме тоді мають бути затверджені всі кандидати на участь у виборах президента ФІФА. Дискваліфікація Платіні на той момент (90 днів) буде ще в силі. До виборів 26 лютого вона спливе, але кандидатом він може не стати. Тому потрібно щось придумати, якщо, звичайно, його ще бачать "господарем" футболу.

Залишається ще один момент, який поки що не цікавить українців. А як відобразиться на Україні можлива справа проти Платіні? Скелети у шафі УЄФА можуть бути не меншими, ніж застарілі пильні "скелетики" у ФІФА. Чемпіонат світу ми не проводили, а от Євро-2012 в нас було... і хто знає...?

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme