Що означає матч Сергія Реброва за московський "Спартак"

Головний тренер "Динамо" Сергій Ребров на зборах у Марбельї побігав за московський "Спартак"

Що означає матч Сергія Реброва за москов…

В іспанській Марбельї, де "Динамо" готується до важливого поєдинку плей-офф Ліги чемпіонів проти "Манчестер Сіті", відбулася товариська гра. Зустрічалися тренери московського "Спартака" і "Краснодара". "Спартак" виграв 6:4. І все було б чудово, якби не дивна обставина - у складі "Спартака" зіграв тренер "Динамо" Сергій Ребров.

Він бігав в одній команді разом з головним тренером "червоно-білих" Дмитром Аленічевим і Олегом Саматовим, а також Єгором Титовим. За "Краснодар" грали Андрій Тихонов, екс-тренер "Карпат" Олег Кононов, Даніел Тудор і Олександр Ермохін.

Вболівальники в Україні розпочали волати "зрада", мовляв, "Спартак" - це не тільки принциповий суперник "Динамо", але і "народна" команда Росії. 

Тренер "Динамо" швидко парирував їхні звинувачення:

"Я не грав за якусь конкретну команду - я грав зі своїми друзями, з якими багато років виступав на високому рівні і постійно підтримував з ними відносини. Приїхавши сюди на збори зі своїми нинішніми клубами, більшість з них запитують про обстановку в Україні, адже всю інформацію про нашу країну вони отримують тільки зі ЗМІ. Я переконаний, що такими матчами, як цей, ми можемо показати єдність і повагу людей один до одного. Що ж стосується реакції деяких уболівальників на що вийшла вчора в ЗМІ публікацію в некоректній трактуванні про цей матч, то хочу сказати одне: я, як і весь український народ, вкрай негативно ставлюся до окупації території нашої країни", - сказав Ребров ЗМІ.

Дійсно, страшного нічого не сталося, оскільки цей матч лише формально був поєдинком "Спартака" проти "Краснодара". З таким самим успіхом можна обізвати будь-яку гру у дворі матчем "Челсі" проти "Барселони". І немає нічого страшного в тому, що тренер "Динамо" продовжує спілкуватися з російськими колегами, яких цікавить доля України. 

От тільки Реброву, навіть не дивлячись на його позицію щодо війни на Донбасі і ставлення до Росії як до країни-агресора, потрібно обережніше йти на такі кроки. Взагалі важко уявити, щоб легенди "Спартака" Рінат Дасаєв чи Ігор Шалімов зіграли за київське "Динамо", або Олег Блохін побігав за "Спартак". 

Але не варто робити з мухи слона і звинувачувати тренера "Динамо" у зраді, як це роблять у соцмережах деякі "вболівальники". Набагато більше "зради" відбувається поруч з вами. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme