Російський олігарх Усманов викинув мільярд на компенсацію Капелло

Наближений до Кремля бізнесмен надав Російському футбольному союзу фінансову допомогу в $20 млн

З відповідною заявою виступила прес-служба Алішера Усманова, повідомляє depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Я надав безповоротну фінансову підтримку РФС на загальну суму 1 млрд руб ($20 млн). Вважаю важливим, щоб наша держава і російські громадські організації виконували взяті на себе зобов'язання, в тому числі перед запрошеними зарубіжними фахівцями", - йдеться у заяві Усманова.

Нагадаємо, що на початку лютого Усманов виділив РФС 400 млн руб (понад $7 млн), які пішли на погашення восьмимісячного боргу по зарплаті перед головним тренером збірної Росії італійцем Фабіо Капелло. У червні бізнесмен надав ще 300 млн руб (понад $5 млн), які також були витрачені на виконання фінансових зобов'язань перед Капелло.

У середині липня контракт з Капелло, розрахований до 2018 року, був розірваний. За розірвання угоди РФС зобов'язаний виплатити Капелло та його помічника 8 млн євро.

Минулого тижня міністр спорту Росії та єдиний кандидат на посаду нового президента РФС Віталій Мутко повідомив, що Усманов виплатив Капелло перший транш відступних. Повністю з тренером росіяни повинні розрахуватися до кінця вересня.

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme