Південь, Північ, "Шизо": Хто такі ультрас "Металіста"

Depo.ua продовжує цикл публікацій, присвячених фанатським "фірмам" України. Сьома наша розповідь про фанів "Металіста"

Південь, Північ, "Шизо": Хто такі ультра…

Фан-рух у Харкові зародився ще у 80-их роках. Але саме активні ультрас почали з'являтися лише на початку 2000-их років. 

Коли "Металіст" вперше в історії вийшов до єврокубків (2007 рік), Північний сектор налічував 700 чоловік. З кожним роком і новими "бронзовими" досягненнями "Металіста" кількість ультрас збільшувалася, з'являлися яскраві модульні шоу на трибунах, виїзда катали по 500 чоловік. 

Південь, Північ, "Шизо": Хто такі ультрас "Металіста" - фото 1

У навколофутбольному житті з 2005 року активничали контори AFC та RCP. Принциповими суперниками були фірми з Дніпропетровська та Києва. Дружбу водили з ультрою "Шахтаря". 

На Північній трибуні всім заправляла United Kharkiv - об'єднання всіх контор "Металіста". 

В сезоні 2010/2011 у лавах ультрас відбувся розкол. Велика кількість контор перейшла на Південну трибуну. З тих пір саме Південна трибуна робить найяскравіші модульні шоу. 

Південь, Північ, "Шизо": Хто такі ультрас "Металіста" - фото 2

Ультрас на Північній трибуні - United Kharkiv - завжди співпрацювали з керівництвом клубу. Хлопці з Південної трибуни - незалежні ультрас.

Щодо навколофутбольного життя - у 2011 році розпалася потужна контора "NSF". На їх уламках створили банду "ШИЗО", яка сьогодні є однією з найсильніших в Україні. 

Останній рік ознаменувався багатьма подіями. У 2013 році ультрас "Металіста" підтримали Революцію Гідності, а в 2014 році вони билися з проросійськими активістами у Харкові, захищаючи власне місто від "ватників". 

Хлопці з контори "Секта" поїхали у зону АТО воювати з терористами. До них долучилися й інші представники фірми "ШИЗО". 

У навколофутболі "ЮБП" з Півдня побили хулів з Сєвєродонецька за 4 хвилини 11 на 11. Після бійок з проросійськими "ватанами" та відходом лідерів у зону АТО навколофутбольне життя представників Південної трибуни прокисло.

"AFC" та "ШИЗО" видали яскравий сезон. Разом гамселилися з "Кідсами" ("Динамо") - 5 хвилин, перемога "ДК". Друга бійка молоді завершилася перемогою харків'ян за 1,4 хвилини. 

Також "ШИЗО" перемогли "Kids of Capital"+"HTF" у махачі 10 на 10. "AФК" у затяжній бійці перемогло ЦСКА до 19 років за 5 хвилин.

Більше особливо нічого не відбувалося.

У нинішньому сезоні ультрас "Металіста" включені в операцію по боротьбі з власником клубу Сергієм Курченком. Вони вивішують банери, а також ображають розшукуваного власника. 

Південь, Північ, "Шизо": Хто такі ультрас "Металіста" - фото 3

У керівництві "Металіста" на це відповідають вкидами про бажання ультрас зірвати матч з "Динамо". 

Головна битва ультри та власників ще попереду. 

ФОТО: ultras.org.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme