Навіщо збірній України тренер Андрій Шевченко

Легендарний форвард збірної України Андрій Шевченко увійде до тренерського штабу на Євро-2016

Навіщо збірній України тренер Андрій Шев…

Асистентом Михайла Фоменка у тренерському штабі збірної України на ЧЄ-2016 у Франції буде Андрій Шевченко. Офіційно "злив" у ЗМІ цю інформацію помічник Фоменка Олександр Заваров - людина Колесникова, яка перед матчем зі Словенією примудрилася роздмухувати конфлікт всередині команди через кинуту Ярмоленком на поле футболку Степаненка після гри "Динамо" - "Шахтар". 

З Фоменком, контракт якого зі збірною України завершується 30-го листопада, угода буде продовжена до завершення ЧЄ-2016 ( пройде з 10 червня по 10 липня).

Цікаво, що певні джерела говорили, що саме замість Заварова через його необдумані слова і прийде Шева. Але наразі дана інформація не підтвердилася - Заваров також поїде на Євро-2016 у складі тренерського штабу.

Розмови стосовно Андрія Шевченка у збірній велися одразу після того, як він отримав Pro-диплом УЄФА. Точніше, навіть раніше. Свого часу зробити з Шевченка тренера хотів ще Анатолій Коньков. Після зміни влади у ФФУ нова команда також підхопила цю ідею. Ходили чутки, що Шевченка хочуть зробити відразу головним тренером. Але це викликало хвилю критики на популярних спортивних ресурсах. Воно і зрозуміло, мовляв, який з Шевченка тренер збірної без досвіду роботи взагалі. 

Набагато логічніше виглядає зробити Шеву асистентом Михайла Фоменка. Він точно не буде гіршим від Заварова, зможе вчитися, розвиватися. 

Але навіть таке рішення потрібно було б правильно подати футбольній спільноті. Першим мав про це говорити президент ФФУ Андрій Павелко. Але Олександр Заваров вирішив зробити це замість президента ФФУ, розповівши про це телеканалу Ахметова - "Футбол 1".

Навіщо? Останнім часом Олександра Заварова, як кажуть, понесло. Скоріше за все після Євро-2016 його не бачать у збірній України, тому він вирішив рубати з плеча. Щоправда робить він це якось дуже неетично.

Щодо Андрія Шевченка - наразі у ФФУ є три головні кандидатури на посаду тренера збірної України після Євро-2016.

Перша - Михайло Фоменко. Якщо збірна гідно виступить на ЧЄ у Франції, контракт з ним можуть продовжити, хоча, за певною інформацією, сам Фоменко більше не збирається працювати з командою після Євро.

Друга - Мирон Маркевич. На його стороні частина впливових чиновників ФФУ.

Третя - Андрій Шевченко. Але тут хочеться вірити, що Шева - кандидат на перспективу, а не на відбір ЧС-2018. Відбір на мундіаль в Росії у нас буде досить складний. І тут навіть не в ісландцях, хорватах, турках і фіннах справа, з якими буде вестися боротьба у відборі. Нашу команду очікує зміна поколінь, тому хотілося б бачити на чолі команди тренера, обізнаного в молодих вітчизняних кадрах. Чи є таким Андрій Шевченко? Як мінімум, у нього є час таким стати. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme