Навіщо Заваров сварить збірну України перед Словенією

Тренер збірної України Олександр Заваров вклинився у скандал з викинутою Ярмоленком футболкою Степаненка

Навіщо Заваров сварить збірну України пе…

Кумедно, але Заваров зробив це вже у той момент, коли полум'я розкрученого ЗМІ скандалу почало затухати.

У п'ятницю, 16 жовтня, після поразки "Шахтарю" (0:3) лідер "Динамо" Андрій Ярмоленко обмінявся футболками з "гірником" Тарасом Степаненком. Після цього Ярмоленко з іншими "динамівцями", тримаючи футболку Степаненка у руках, пішов до сектора ультрас "Динамо", щоб подякувати фанам за підтримку. Підходячи до сектора Ярмола кинув футболку "гірника" на поле, а на зворотному шляху так її не підняв. 

ЗМІ відразу розкрутили скандал. Постарався і гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін

От тільки вирішилося все мирно - Ярмола зателефонував Степаненку у той же день і вибачився. 

Воно і зрозуміло - обидва футболісти грають за збірну і 14 листопада вийдуть на поле проти Словенії в матчі плей-офф відбору ЧЄ-2016. Тому образи потрібно забувати, а скандали - "зам'яти". 

От тільки не всі тренери збірної України хочуть стабільності в колективі. Виділитися вирішив помічник головного тренера Олександр Заваров. У національній команді він, скоріше, медійна особистість.Заваров роздає інтерв'ю, регулярно йде до студії ТК "Футбол" перед самим стартовим свистком матчу... От тільки не завжди думає головою і стежить за власними словами. 

"Вважаю, цим вчинком Ярмоленко висловив зневагу не тільки до клубу "Шахтар", а й до всіх людей Донбасу. Так поводитися не має права жоден футболіст, особливо якщо він грає у складі збірної. Навіщо ці дзвінки з виправданнями, мовляв, я випадково, коли всі бачили, що Андрій не лише зумисне кинув футболку, але і на неї наступив? Не треба виправдовуватися. Скажи: так, це наш принциповий суперник. Мене зачепила поразка. Так, принаймні, було б чесно. Повинен сказати, що після такої поведінки Ярмоленко впав в очах багатьох людей, у тому числі і моїх", - слова Заварова UA-Футбол.

По-перше, Заваров роздмухав вже вичерпаний конфлікт і переніс його на площину збірної. Він не мав права взагалі про це говорити не порадившись із Фоменком, тим більше, вплутувати в історію тренерський штаб і займати одну зі сторін. 

По-друге, Заваров підставив головного тренера Михайла Фоменка. Бо саме йому розрулювати можливі образи Ярмоленка на тренерський штаб після слів свого помічника. 

По-третє, Заваров виставив себе не дуже розумною людиною і тренером збірної, який перед матчами плей-офф відбору говорить, що лідер збірної "опустився в очах". 

По-четверте, Заваров в очах вболівальників виставив себе ворогом збірної України. Бо лише ворог може роздмухувати конфлікт у збірній перед важливим матчем.

Дуже пощастило, що Ярмоленко та Степаненко свої проблеми вирішать без Заварова. А слова тренера, скоріше за все, ніяк не вплинуть на Ярмолу перед Словенією, бо колишня зірка "Ювентуса" нині всього лише медійна особистість під вивіскою тренера. 

А от Михайлу Фоменку варто було б порадити пану Заварову коментувати лише певні ігрові моменти збірної, але не лізти зі своїми коментарями туди, куди не просять. Або вмикати мозок - це корисно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme