Навіщо Ахметов бреше про "смерть" запорізького "Металурга"

Якщо вірити новинам телеканалу "Футбол", то Богуслаєв мав розпустити запорізький "Металург" ще в п'ятницю

Навіщо Ахметов бреше про "смерть" запорі…

У п'ятницю, 25 вересня, у новинах єдиного футбольного телеканалу України, який належить Рінату Ахметову, з'явилася новина про зустріч керівництва "Металурга" з командою, яка вже 2 місяці не отримувала зарплату. 

На телеканалі "Футбол" подали цю інформацію під своїм соусом, мовляв, клуб розпустять. Підстави робити таку заяви були, оскільки раніше на сайті "Металурга" з'явилася інформація, що з 1-го жовтня головний інвестор клубу (родина Богуслаєвих) припинить фінансування.

Але клуб у п'ятницю не розпустили. Увечері керівник прес-служби запорізького клубу Роман Акбаш у себе на "Фейсбуці" написав, що футболістам навіть виплатили зарплату і "Металург" буде жити

Команда прибула до Дніпропетровська на сьогоднішній матч 9-го туру УПЛ проти дніпродзержинської "Сталі". Але телеканал "Футбол 1" вирішив не забувати про негаразди і продовжив ховати клуб перед поєдинком, який транслюється на цьому каналі. 

Під час передматчевого включення журналіст каналу Ахметова розповідав, що в клубі проблеми з харчуванням і взагалі, мовляв, ситуація погана. Нібито нічого кримінального немає в тому, щоб постійно розповідати правду про "кидок" клубу з 80-річною історією з боку інвестора Богуслаєва. Але у випадку з "Металургом" ситуація не така проста.

Справа в тому, що вплив Ахметова у Запоріжжі досить сильний. "Опозиційний блок" є дуже популярним у місті серед виборців, а після початку війни на Донбасі велика кількість менеджерів СКМ переїхала саме до Запоріжжя. Тут є "Запоріжсталь", а попереду місцеві вибори, де на крісло мера від Ахметова йде Володимир Буряк. 

Також у Запоріжжі базується луганська "Зоря" - команда Євгена Геллера, яка наближена до "господаря Донбасу". Якщо зникне "Металург", у Запоріжжі "Зоря" залишиться єдиним професійним клубом. В "металургів" є розкішна футбольна база, яка у цій ситуації дуже знадобиться луганчанам -  50 тис. квадратних метрів землі, 5 футбольних полів, сильна школа. 

Команді олігарха у Запоріжжі може бути невигідним існування "Металурга". Чи правда це? Може так, а може й ні. Але те, як футбольний телеканал "ховає" команду Богуслаєва, на жаль, змушує замислитися над цим

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme